Bakan Tekin: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli daha dinamik bir eğitim iklimini hedefliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı haziran dönemi mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla öğretmenlere ve okul yöneticilerine video mesajla hitap etti.

Bakan Tekin: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli daha dinamik bir eğitim iklimini hedefliyor
Yayınlama: 24.06.2024
A+
A-

Tekin, geçen 36 haftayı yoğun bir çalışma temposuyla tamamladıklarını belirterek, öğretmenlere emekleri ve ülkenin geleceği için gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti. 2022 ve 2023 yıllarında mesleki çalışmaların uzaktan hizmet içi eğitim şeklinde yapıldığını, 2024 yılı nisan dönemi mesleki çalışmalarının ise Ramazan Bayramı’na denk geldiği için yapılamadığını hatırlattı.

Mesleki çalışmaların ilgili yönetmelikler ve Sayıştay’ın tavsiyeleri doğrultusunda yüz yüze yapılacağını açıklayan Tekin, Kurban Bayramı sebebiyle öğretmenlerin görev yaptığı illerin dışında bulunma ihtimali göz önünde bulundurularak il ya da ilçe merkezlerinde uygun okullarda yapılabileceğini belirtti.

Tekin, mesleki çalışmaların odak noktasının Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olduğunu vurgulayarak, bu modelin hazırlık sürecinde geniş katılımlı toplantılar, istişareler ve değerlendirmeler sonucunda ortaya çıktığını ifade etti. Modelin, milli ve manevi değerleri içeren, dinamik bir eğitim anlayışını benimsediğini ve öğrencilere evrensel nitelikli bilgi ve beceriler kazandırmayı hedeflediğini söyledi.

Yeni öğretim programlarının okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda kademeli olarak uygulanacağını belirten Tekin, öğretmenlerden programları detaylı bir şekilde inceleyerek geliştirmeleri ve yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanmaları çağrısında bulundu.

Son olarak, öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulayıcıları olduğunu ve bu süreçte gösterecekleri özverinin önemine değinen Tekin, öğretmenlerin dönüşüm sürecinin öncüleri olmalarını ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlamalarını beklediklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.