Yapay zeka yarışında tüm dengeleri değiştirecek hamle

Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, Facebook’un ana şirketi Meta Platforms, Meta’nın üretken yapay zeka modelini Apple Inc’in kısa süre önce iPhone’lar için duyurduğu yapay zeka sistemine entegre etmeyi görüştü.

Yapay zeka yarışında tüm dengeleri değiştirecek hamle
Yayınlama: 23.06.2024
A+
A-

WSJ’ın konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, Google ve Meta’nın yanı sıra, Anthropic ve Perplexity adlı yapay zeka girişimleri de üretken yapay zekalarını Apple Intelligence’a entegre etmek için Apple ile görüşmeler yürütüyor.

Apple, Meta, Perplexity ve Anthropic, mesai saatleri dışında yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

Görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını ve sonuçlanmayabileceğini belirten Journal, Apple ile yapılacak anlaşmaların AI şirketlerinin ürünlerinin daha geniş bir dağıtımına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Haberde, potansiyel bir finansal talih kuşunun boyutunun belirsiz olduğu, ancak görüşmelerin yapay zeka şirketlerinin Apple Intelligence aracılığıyla hizmetlerine premium abonelikler satmasını içerdiği belirtildi.

iPhone üreticisi bu ay uzun zamandır beklenen yapay zeka stratejisini açıklayarak, yeni Apple Intelligence teknolojisini Siri de dahil olmak üzere uygulama paketine entegre edeceğini ve Microsoft destekli MSFT.O OpenAI sohbet robotu ChatGPT’yi cihazlarına getireceğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.