Siber saldırıya uğramışlardı! BtcTurk’ten açıklama geldi

BtcTurk, siber saldırıya uğradıktan sonra yeni bir açıklama yaptı. Binance CEO’su Richard Teng, saldırıda çalınan fonlardan yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmının dondurulduğunu duyurdu.

Siber saldırıya uğramışlardı! BtcTurk’ten açıklama geldi
Yayınlama: 23.06.2024
A+
A-

Siber saldırı sonrası BtcTurk, tüm kripto para yatırma ve çekme işlemlerini durdurmuştu. Ancak bugün sabah saatlerinden itibaren ERC20 ağındaki kripto işlemlerinin yeniden aktif hale geldiği bildirildi. BtcTurk’ün üçüncü açıklamasında, “Tüm ERC20 kripto paraların yatırma ve çekme işlemleri açılmıştır. Siber saldırıya uğrayan diğer kripto para yatırma çekme işlemleri, siber güvenlik ekiplerimizin detaylı çalışmaları tamamlanınca peyderpey açılacaktır” denildi.

Daha önce yapılan açıklamalarda, saldırının sadece sıcak cüzdanları etkilediği ve fonların büyük kısmının tutulduğu soğuk cüzdanların güvende olduğu belirtilmişti. Ayrıca, kullanıcı varlıklarının saldırıdan etkilenmeyeceği ifade edilmişti.

BtcTurk, saldırıda çalınan kripto para miktarını henüz açıklamadı. Ancak, olası saldırılar için oluşturulan Güvence Fonu’nun var olduğu ve ortakların bu fona kendi varlıklarından kaynak aktardığı belirtildi.

Binance CEO’su Richard Teng, X/Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, BtcTurk’e yardımcı olduklarını ve çalınan fonlardan yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmını dondurduklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.