Bakan Yusuf Tekin “devamsızlık” ile ilgili konuştu: Ciddi mesafe katettik

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kanal 7’de canlı yayınlanan Başkent Kulisi programında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tekin, okullarda devamsızlık oranlarında bir yıl içinde yüzde 30’a yakın bir azalma kaydedildiğini belirtti.

Bakan Yusuf Tekin “devamsızlık” ile ilgili konuştu: Ciddi mesafe katettik
Yayınlama: 23.06.2024
Düzenleme: 23.06.2024 15:59
A+
A-

Yeni eğitim öğretim döneminde sınıf tekrarı ve devamsızlıkla ilgili düzenlemelerin öğretmenlerin talepleri doğrultusunda yapıldığını söyleyen Tekin, “Bir yılın sonunda devamsızlıkta çok ciddi mesafe katettik. Yani yüzde 30’a yakın devamsızlık oranlarında azalma ortaya çıktı.” dedi.

Türkçe derslerinde öğrencilerin daha fazla kelime kullanarak kendilerini ifade etmeleri ve daha iyi anlatımlar yapmaları için önlemler aldıklarını hatırlatan Tekin, öğrencilerin başlangıçta bu kararlara tepki gösterdiğini ancak yıl sonunda okulları ziyaretlerinde olumlu geri dönüşler aldıklarını aktardı.

Tekin, uluslararası arenada İngilizce becerilerini ölçen sınavların bulunduğunu ancak Türkçe becerilerini ölçen bir sınav olmadığını, bu konuda uluslararası onay aldıklarını ve Bakanlık olarak bu sınavları gerçekleştirebilecek durumda olduklarını belirtti.

Devamsızlık konusunda esneklik yapılmayacağını vurgulayan Tekin, “Zaten yıl içerisinde öğrenci arkadaşlarımıza özürlü ve özürsüz olarak bir devamsızlık tanımı yaptık. Çocukların okul dışında başka ortamlarda vakit geçirmelerini doğru bulmuyoruz, bu konuda kararlı olarak devam edeceğiz.” dedi.

Yeni müfredata ilişkin ders kitaplarının yazım sürecinin devam ettiğini ve eylül ayı itibarıyla tüm kitapların hazır olacağını bildiren Tekin, öğretmenlerin mesleki çalışma programlarının başladığını ve değişen müfredatla ilgili bilgilendirme yapılacağını ifade etti. Tekin, “720 bin öğretmen önümüzdeki yıl yeni müfredata göre ders verecek ve bu konuda eğitim alacak.” diye konuştu.

Tarih derslerinde Cumhuriyet ile Osmanlı arasında bir köprü oluşturma amacı taşıdıklarını belirten Tekin, “Türk milletinin binlerce yıllık devlet geleneğine sahip bir yapısı var. Niye biz bu geçmişi inkar edip zenginliğimizden vazgeçelim? Bu, Cumhuriyet’i ve demokratik yapıyı güçlendirir.” ifadelerini kullandı.

20 bin öğretmen alımı için yapılacak mülakat sürecine ilişkin Tekin, torpil iddialarını reddederek, “Mülakatla alakalı kimse kimseye torpil yapamaz. Sistem buna müsaade etmez. Objektif, şeffaf, adil ve güvenilir bir sınav olabilmesi için her türlü tedbiri aldık.” dedi.

Milli Eğitim Akademisi’ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Tekin, bu akademinin öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin hizmet içi eğitimlerinin planlanacağı bir yer olacağını ve eğitim fakülteleri ile yakın iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti. Akademinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm eğitim yükünü tek başına üstlenemeyeceğini ve üniversitelerle sağlıklı bir iletişim kurulacağını vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.