Dünyaca ünlü eski futbolcu Baggio, evinde silahlı soyguna uğradı

İtalyan futbolunun efsanevi isimlerinden Roberto Baggio’nun dün akşam evinde silahlı soyguna uğradığı bildirildi.

Dünyaca ünlü eski futbolcu Baggio, evinde silahlı soyguna uğradı
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, eski futbolcu Roberto Baggio, Vicenza kenti yakınlarındaki Caldogno’da bulunan ormanlık bir arazi içinde yer alan evinde, ailesiyle beraber 2024 Avrupa Şampiyonası’ndaki İspanya-İtalya maçını izlerken silahlı 5 kişinin soygununa uğradı.

Silahlı soyguncular eve girdiğinde arbede çıktı ve bu kargaşa sırasında Roberto Baggio yaralandı. Soyguncular, Baggio ve aile fertlerini bir odaya kilitledikten sonra saat, mücevher gibi değerli eşyalar ve bir miktar para çalarak kaçtılar. Baggio, soyguncular gittikten sonra odadan çıkmayı başararak durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Corriere Veneto’nun haberine göre, Baggio, soygunculardan birini yakalamaya çalışırken başına silah dipçiği darbesi alarak yaralandı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Baggio’nun alnına dikiş atıldı, diğer aile üyeleri ise yara almadı ancak büyük korku yaşadı.

Emniyet güçleri, Baggio, eşi ve 3 çocuğunun yaklaşık 15 yıldır yaşadığı evin güvenlik kameralarını incelemeye aldı ve silahlı soyguna yönelik soruşturma başlattı.

Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Utanç verici. Roberto Baggio ve ailesini kucaklıyorum. Güvenlik güçlerine güvenim sonsuz; umarım bu suçlular bir an önce tespit edilir ve en ağır şekilde cezalandırılır.” ifadelerini kullandı.

57 yaşındaki Roberto Baggio, İtalyan futbolunun 1980 ile 2000’li yılları arasındaki en iyi 10 numaralarından biri olarak anılıyor ve 1994 Dünya Kupası finalinde Brezilya’ya karşı kaçırdığı penaltı ile tanınıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.