Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer, bayram arifesinde şehitliği ziyaret etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Arife Günü’nde Mersin Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehit aileleri ve ardından da kent protokolüyle bayramlaştı.

Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer, bayram arifesinde şehitliği ziyaret etti
Yayınlama: 15.06.2024
Düzenleme: 04.07.2024 12:14
A+
A-

Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlik’te düzenlenen törene Başkan Seçer’in yanı sıra; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, milletvekilleri, şehit aileleri, gaziler ve kent protokolü katıldı. Şehitler için dua okunan ziyarette Başkan Seçer, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehit aileleri ile bayramlaştı. Seçer, vatandaşların güzel ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dileyerek, “Gelen misafirlerin aklını Mersin’de bırakıp gitmelerini sağlayacağız. ‘Mersin’e gittim, aklım Mersin’de kaldı’ diyeceği bir bayram olsun. Güzel olsun, huzurlu olsun, mutlu olsun. Eşleriyle, çocuklarıyla, dostlarıyla, akrabalarıyla herkese güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum. Vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Nice güzel bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Seçer, bayram öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerinin bayram süresince ücretsiz olacağını söyledi.18 mobil kesim ünitesi ve 6 mezbahane ile ücretsiz hizmet vereceklerini söyleyen Seçer, vatandaşların kurban kesimlerinde temizlik ve hijyene önem vermelerini rica ederek, “Temizliğe dikkat etsinler. Eğer temizliğe özen göstermezlerse hava da sıcak olduğu için yoğun sinek şikayeti olur” dedi. Kurban Bayramı, sıcak havalar ve nüfus artışı dolayısıyla su kullanımının artacağını söyleyen Seçer, israftan kaçınılması gerektiğini söyleyerek, “Vatandaşlarımızdan suyu itinalı kullanmalarını istiyoruz. Lütfen sizin içmeniz ve kullanmanız için temin ettiğimiz suyu hoyratça zayi etmeyin” ifadelerine yer verdi.Seçer, son olarak vatandaşların güzel ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dileyerek, “Gelen misafirlerin aklını Mersin’de bırakıp gitmelerini sağlayacağız. Vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Nice güzel bayramlar diliyorum” diye konuştu.
Seçer, şehitlik programının ardından Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek protokolle bayramlaştı.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.