AMD CEO’su PlayStation 3’ün geliştirilmesine dair itiraflar yaptı!

AMD CEO’su PlayStation 3 hakkında ne dedi? IBM, Sony ve Toshiba tarafından geliştirilen işlemcinin detayları ortaya çıktı.

AMD CEO’su PlayStation 3’ün geliştirilmesine dair itiraflar yaptı!
Yayınlama: 17.06.2024
A+
A-

2006 yılında oyun dünyasını sarsan PlayStation 3, üstün performansıyla öne çıkmıştı. Bu başarının arkasındaki gizli kahramanlardan biri ise Cell işlemcisiydi. Sony, IBM ve Toshiba ile birlikte geliştirdiği bu işlemciyi, AMD CEO’su Lisa Su yıllar sonra itiraf etti.

Su, 2001 yılında IBM’de Gelişen Ürünler Direktörü olarak görev yaptığını ve Cell işlemcisinin planlamasına dahil olduğunu açıkladı. Beş yıllık bir Ar-Ge sürecinin ürünü olan Cell, paralel hesaplamaya odaklanan çok çekirdekli bir mimariye sahipti. Bu yenilikçi mimari, işlemciyi güçlü kılarken, geliştiriciler için optimizasyon konusunda zorluklar da yaratıyordu.

Cell işlemcisi, Xbox 360 ile aynı dönemde piyasaya sürülen PS3’ün düşük satış rakamlarının arkasındaki sebeplerden biri olarak gösteriliyordu. Fakat zamanla Red Dead Redemption ve Uncharted 2 gibi grafiksel açıdan etkileyici oyunlara ev sahipliği yapan PS3, gücünü kanıtladı.

AMD CEO’su Lisa Su, PS3’ün genel olarak Sony’nin en az başarılı konsolu olduğunu kabul etse de, Cell işlemcisinin başarılı bir proje olduğuna inanıyor.

Cell’in hikayesi, bize teknolojinin her zaman kolay olmadığını ve yeniliklerin zorluklarla da gelebileceğini gösteriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.