Mersin Barosu Dünya Çevre Gününü Kutladı

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İlkim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, iş birliği içinde “Yeşil Baro, İklim Dostu Baro” için çalışmalara başlandığı belirtildi. Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla plastik atıksız bir dünya için kolları sıvadıklarını belirterek, bugüne özel kendi kupasını veya termos bardağını getiren tüm avukatların, avukatlar odasından çay ve kahveyi ücretsiz alabileceklerini, yarından sonra ise yine kendi bardağını getirenlere çay ve kahve fiyatlarında %10 indirim uygulanacağını söyleyerek, amaçlarının plastik atık kullanımını azaltarak bu konuda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Mersin Barosu Dünya Çevre Gününü Kutladı
Yayınlama: 05.06.2024
Düzenleme: 04.07.2024 13:03
A+
A-

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Derya Demir, Mersin Büyükşehir Belediyesi İlkim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nda görevli Çevre Mühendisi Berkay Işık ve avukatlar katıldı. Mersin Barosu Avukatlar Odasında düzenlenen basın açıklamasında konuşma yapan Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı işbirliğinde “Yeşil Baro, İklim Dostu Baro” olması yönünde gerekli çalışmaların tespit çalışmalarına başlanacağının bilgisini verdi.

Daha sonra konuşma yapan Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Derya Demir, dünyada, ülkemizde ve kentimizde yaşanan çevre sorunlarına ve yarattığı tahribatlara dikkat çekerek, “5 Haziran Dünya Çevre Günü mücadele günüdür. Dünya Çevre Günü, İsveç’in Stockholm kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla kutlanmaktadır. Ancak bugün bir kutlama günü olmaktan uzaktır. 5 Haziran, çevrenin korunması için mücadele gününe dönüşmüştür. Adına ‘çevre’, ‘doğa’ ya da ‘ekoloji’ diyelim. Ama mutlaka şu soruyu soralım. Çevreyi kim ya da kimler kirletiyor?” diye konuştu.

“İklim dostu bir Baro’nun olması yönünde gerekli çalışmaların tespit çalışmalarına başlanacaktır”
Yeşil Dönüşüm Ofisi, yeni bir projemiz. Başta kendi birimlerimizde ataksız hizmet anlayışının benimsenmesi, ulusal ve uluslararası mevzuatların takibi ve uygulanması, etkinliklerde özellikle plastiksiz eylemlerin gerçekleştirilmesi faaliyetlerinde bulunmaktayız. Kadın kooperatifleri, STK’lar, ticaret sanayi odaları ve benzeri kurum ve kuruluşlara yeşil ofis, yeşil uygulamalar bağlamında eğitim ve buna benzer hizmetlerin verildiği bir merkez oluşturulmuştur. Söz konusu buluşmamızın bir sebebi de, Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonumuz ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda yeşil Baro, iklim dostu bir Baro’nun olması yönünde gerekli çalışmaların tespit çalışmalarına başlanacaktır. Sürekli bahsettiğimiz gibi toplumda her bireyin çevre duyarlılığı ve çevre farkındalığına kavuşması sonucunda duyarlı kitlelerin yetişmesi söz konusudur. Baromuzda atıkların azaltımı, kaynağında ayrı toplanması, enerji ve su tasarrufu gibi süreçler hakkında çalışmaların gerçekleştirilmesini hedeflenmektedir. Vatandaşların iklim ve çevre dostu konularında farkındalığın artırılması noktasında Mercan 100.Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezimizin faaliyete geçtiğini, açıldığından bu yana yaklaşık 86 bin öğrenci ve vatandaşın ziyaret ettiğini belirtmek isterim” diye konuştu.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.