Çin’den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, tam bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini ve bu kapsamda Mültecilere Yardım Ajansı’na 3 milyon dolar bağış yapacaklarını açıkladı. Cinping, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam üye olma talebinin de yerine getirilmesini beklediklerini belirtti.

Çin’den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek!
Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 7 ay geride kalırken, binlerce masum sivil hayatını kaybetti. Dünya kamuoyu Gazze halkına destek açıklamaları yaparken, birçok batılı devlet Filistin’i devlet olarak tanıma kararı aldı. Son olarak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin’in tam egemenlik sahibi bağımsız bir Filistin devleti kurulmasını ve Filistinlilerin Birleşmiş Milletler’e tam üye devlet olma taleplerini desteklediğini ifade etti.Çin Lideri Şi Cinping, Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekti. Bölgede iki devletli çözüm çağrısı yapan Şi, Çin’in Gazze’deki insani krizin hafifletilmesine destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Şi Cinping, “Tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz. Bağımsız Filistin devletinin BM’ye tam üyelik talebi yerine getirilmeli” ifadelerini kullandı. Ayrıca, bölgedeki çatışmaların ardından yeniden yapılanmaya destek verme fikrini benimsediklerini ve Gazze’ye yönelik acil insani yardıma destek olarak Yakın Doğu Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na 3 milyon dolar bağışlayacaklarını açıkladı.

Çin, 2026 yılında gerçekleşecek ikinci Çin-Arap zirvesine ev sahipliği yapacak.

İspanya, Norveç ve İrlanda geçtiğimiz günlerde, Gazze Şeridi ve Batı Şeria da dahil olmak üzere başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’ni resmen tanıdıklarını duyurdu. Bu önemli adımın ardından Çin’in de Filistin’e destek açıklaması dikkat çekti. Gözler şimdi diğer ülkelerin atacağı adımlarda.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.