TMSF, FETÖ firarisinin yalısını satılığa çıkardı! Tam 750 milyon TL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding'e ait İstanbul Bebek'teki tarihi yalıları, "Beyaz Köşk" ve "Kahverengi Köşk"ü satışa çıkardı. İhale, FETÖ firarisi Akın İpek'in yalısı...

TMSF, FETÖ firarisinin yalısını satılığa çıkardı! Tam 750 milyon TL
Yayınlama: 28.05.2024
A+
A-

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding’e ait İstanbul Bebek’teki tarihi yalıları, “Beyaz Köşk” ve “Kahverengi Köşk”ü satışa çıkardı. İhale, FETÖ firarisi Akın İpek’in yalısı için belirlenen 27 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

İhalede belirlenen muhammen bedel 750 milyon lira olarak açıklandı. İhale, açık teklif ve açık artırma yöntemiyle yapılacak. Katılım için gerekli belgelerle birlikte şartnamenin 25 Haziran’a kadar TMSF’ye teslim edilmesi gerekiyor.

Satışa konu olan yapılar, 1259 ada 132 parsel üzerinde bulunuyor. “Beyaz Köşk” adlı yapı, iki bodrum kat, zemin kat, bir normal kat, çatı katı ve teras ile 695 metrekare brüt kapalı kullanım alanına ve 208 metrekare terasa sahip. Diğer yapı olan “Kahverengi Köşk” ise zemin ve normal kattan oluşuyor ve brüt 230 metrekare kapalı kullanım alanına sahip.

Akın İpek, Türkiye aleyhine açtığı uluslararası tahkim mahkemelerinde iki dava kaybetmiş durumda.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.