Vefat eden İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin son görüntüleri ortaya çıktı!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, kazadan önceki son görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde, Reisi'nin önce cemaat ile namaz kıldığı ve ardından Tebriz'e doğru...

Vefat eden İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin son görüntüleri ortaya çıktı!
Yayınlama: 28.05.2024
A+
A-

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, kazadan önceki son görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde, Reisi’nin önce cemaat ile namaz kıldığı ve ardından Tebriz’e doğru yola çıkmak üzere helikoptere bindiği görülüyor.

Son Görüntüler Ortaya Çıktı

İran televizyonu tarafından paylaşılan görüntülerde, Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikoptere binerken çekilen son anları yer aldı. “Kazanın Anlatısı” adlı belgeselde yayınlanan bu görüntülerde, Reisi’nin cemaatle namaz kıldığı ve sonrasında kaza yapacak olan helikoptere bindiği anlar yer alıyor.

Helikopter Kazası ve Sonrası

19 Mayıs’ta İran-Azerbaycan sınırında düzenlenen baraj açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, dönüş yolunda beraberindeki Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililerle birlikte helikopter kazası geçirdi. Kazanın ardından Türkiye’nin yardımıyla Akıncı insansız hava aracı (İHA) enkazın yerini tespit etti ve İran makamlarına bildirdi. İranlı ekipler belirlenen noktaya ulaştıklarında kazadan kurtulan olmadığını açıkladı.

Geçici Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı Atandı

Reisi’nin hayatını kaybetmesinin kesinleşmesinin ardından, Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri Keni ise Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın yerine geçici Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Bu trajik kazanın ardından İran’da yas havası hakim olurken, Reisi’nin son anlarını gösteren görüntüler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.