Mersin Büyükşehir, MERTUSEG Projesi ile turizm sektörüne destek verecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi’ (MERTUSEG) projesi kapsamında ‘Kariyer Günleri’ düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile...

Mersin Büyükşehir, MERTUSEG Projesi ile turizm sektörüne destek verecek
Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi’ (MERTUSEG) projesi kapsamında ‘Kariyer Günleri’ düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğü ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi’ (MERTUSEG) projesi, ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde konuşan Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, “Bu proje MERCEK birimimizle Kariyer Merkezimizin ortak çalışması. MERCEK’teki hocalarımızın eşliğinde, MERTUSEG projesiyle turizm alanında yetiştirilmek üzere kursiyerlerimize eğitim verildi. Eğitimle istihdamı bir araya getirmeyi planlıyoruz. Sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kendi içimizdeki iş birliğiyle değil, firmalarımızla olan iş birliğiyle de öne çıkmayı hedefliyoruz. Gelecek sene turizm sektörü ile ilgili çok büyük bir fuarı Mersin’e kazandıracağız” dedi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi Koordinatörü Gül Kadem Maya, “Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçerisinde Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında ön büro, servis elemanı, restoran hizmetleri, kat hizmetleri alanında 45 gencimize 5 ay eğitim verdik. Bu projeye Mersin Üniversitesi’nden akademisyenler de destek sundular. Hal Mahallesi’ndeki MERCEK’te 3 adet uygulama evi kurduk. Bu uygulama evi içerisinde, kat hizmetleri alanında hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldılar. Aynı şekilde restoran hizmetleri ve ön büro uygulama evini de kurmuş olduk” ifadesini kullandı.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.