TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, DEİK Yönetim Kurulu’na seçildi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu'na seçildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, DEİK Yönetim Kurulu’na seçildi
Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu’na seçildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın da iştirakiyle DEİK Başkanı Nail Olpak’ın ev sahipliğinde 25 Mayıs’ta 37. Olağan Seçimli Genel Kurul’un gerçekleştirildiği belirtildi.

Genel Kurul’da, DEİK’in yeni dönemde görev yapacak Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçildiği ifade edilen açıklamada, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in DEİK Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildiği kaydedildi.

DEİK’in 1985 yılında kurulduğu ve Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik gibi alanlardaki dış ekonomik ilişkilerini yürütme, yurt içi ve yurt dışında yatırım imkanlarını araştırma, Türkiye’nin ihracatını arttırmaya katkı sağlama gibi önemli görevlerle görevlendirildiği belirtildi.

DEİK’in, 11 Eylül 2014’te çıkarılan 6552 sayılı kanunla yeni bir yapıya kavuştuğu ve Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini yürütme görevini tamamıyla üstlendiği ifade edildi. Kurucu kuruluşları, üyeleri ve iş konseyi ile birlikte, Türkiye’nin önde gelen girişimcileri ve iş dünyası temsilcilerinden oluşan gönüllü bir “iş diploması” örgütü olarak çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Aynı zamanda Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapan Temel Kotil’in bu yeni göreviyle ilgili detaylar paylaşıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.