400 bin liraya kadar hibe desteği İŞKUR’dan! Peki kimler başvurabilir?

Engelli ve Eski Hükümlülere İŞKUR'dan Hibe Desteği Başvuruları Başladı! İŞKUR, engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği uygulaması için başvuruların başladığını duyurdu. Yapılan yeni düzenlemeyle, işini...

400 bin liraya kadar hibe desteği İŞKUR’dan! Peki kimler başvurabilir?
Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-

Engelli ve Eski Hükümlülere İŞKUR’dan Hibe Desteği Başvuruları Başladı!

İŞKUR, engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği uygulaması için başvuruların başladığını duyurdu. Yapılan yeni düzenlemeyle, işini kurmak isteyen engellilere 400 bin lira, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak. Hibeden faydalanmak isteyenlerin başvurularını 7 Haziran’a kadar yapmaları gerekiyor.

İŞKUR, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın geçtiğimiz ay sosyal medya hesabından duyurduğu, eski hüküm giymiş olan ve engelli vatandaşlar için SGK aracılığıyla verilecek hibe desteği uygulaması için başvuruların başladığını duyurdu.

Kurum, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim ve hibe programları aracılığıyla işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamanın yanı sıra, özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına da odaklanıyor.

2014’ten beri engelli ve eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik hibe programları yürüten İŞKUR, nisan ayında engelliler için hibe miktarını 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlüler için ise 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltmişti.

Başvurular için son tarih 7 Haziran olarak belirlendi. Destekten yararlanmak isteyenler, projeleriyle e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecekler.

İŞKUR, engellilerin kendi işlerini kurmalarını ve istihdam edilmelerini desteklemek amacıyla 2014 yılından bu yana toplamda 3 bin 608 projeye 183 milyon liranın üzerinde ödenek aktardı. Aynı dönemde, eski hükümlüler için de 2 bin 746 projeye yaklaşık 110 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.