Kariyer Merkezi, sektör temsilcilerini ve üniversite öğrencilerini buluşturdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyete geçen Kariyer Merkezi, sektör temsilcilerini ve Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi öğrencilerini bir araya getirdi. Kariyer Merkezi...

Kariyer Merkezi, sektör temsilcilerini ve üniversite öğrencilerini buluşturdu
Yayınlama: 25.05.2024
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyete geçen Kariyer Merkezi, sektör temsilcilerini ve Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi öğrencilerini bir araya getirdi.

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye’de, belki de dünyada bir ilk olacak organizasyona imza atacağız. İşsizlik oranı olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Gençlerin işsizlik oranı ise, işsizlik ortalamasının neredeyse 2 katı. Biz kariyer rehberliğini geliştirecek, girişimcilik kültürüne destek sunacak, üniversite-sanayi-kent işbirliğine sonuç odaklı katkı sağlayacak, gençlerin iş dünyasına hazırlandığı sosyal alanlar yaratmak istiyoruz. Bu tesisimiz, iş hayatına öncelikle gençleri koyduğumuz; atölye çalışmalarında bulunacakları, girişimcilik kültürünü aşıladığımız bir tesis olacak. İş dünyasının da eğitim, toplantı ve mülakatlarını yapabileceği Kampüs Mersin Projesi ile işgücü piyasasının tüm taraflarını buluşturarak ve bu sayede gençleri yeni bir dünyaya hazırlayacağız” dedi.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.