İngiltere’de yaşayan bir Türk bahçesinde tam 50 yıllık cips paketi buldu! Hem de…

İngiltere'de yaşayan 28 yaşındaki Türk Cenk Albayrak-Touye, neredeyse yarım yüzyıl öncesine ait bir cips paketini arka bahçesinin çimlerini biçerken buldu. Su geçirmez, hiçbir deliği olmayan...

İngiltere’de yaşayan bir Türk bahçesinde tam 50 yıllık cips paketi buldu! Hem de…
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

İngiltere’de yaşayan 28 yaşındaki Türk Cenk Albayrak-Touye, neredeyse yarım yüzyıl öncesine ait bir cips paketini arka bahçesinin çimlerini biçerken buldu. Su geçirmez, hiçbir deliği olmayan cips paketi ilk günkü sağlamlığında dururken, üretim tarihinin 31 Ekim 1975 olduğu belirlendi.

28 yaşındaki Türk aynı zamanda eski bir bira şişesi de buldu ancak ilk önce gözüne sarı ambalajın çarptığını söyledi ve ardından onu temizledikten sonra bunun ‘kıvırcık patates pufları’ olduğunu doğruladı.

Zaman kapsülü gibi

Cenk Albayrak-Touye olaya ilişkin şunları söyledi:

‘Çimleri yeniden çimlendirmek için bahçeyi kazıyordum ve tüm bu çöpleri bulmaya başladım. Zaman kapsülü gibiydi. Bu sarı paketin toprakla kaplı olduğunu gördüm ve tamamen sağlam olduğunu bulmak için onu hortumla yıkadım. Sanki dün oraya konmuş gibiydi. Çektiğim yerden içinde su vardı ve hala kesinlikle su geçirmezdi. Bunları bulmak ne kadar güzel olsa da, bunların neredeyse ömrümün iki katı boyunca yer altında kalması ve tamamen bozulmadan orada durması da oldukça korkutucu.’

Cenk Albayrak-Touye’un  bulduğu İngiliz Smiths firmasına ait boş Quavers paketinin üzerinde eski Büyük Britanya Olimpiyat atleti David Hemery’nin yüzü vardı. Paket, Sporting Supersix adlı yepyeni bir masa oyununu kazanmak isteyen kişilerin, paketlerinin ön yüzünde 1970’lerden altı İngiliz spor yıldızının yüzlerini toplamak zorunda kaldığı eski bir yarışmadan geliyor.

Diğerleri arasında futbolcu Alan Ball, golfçü Peter Oosterhuis, atlayıcı Anne Moore, kriket oyuncusu Tony Greig ve tenisçi Roger Taylor vardı.

Kaynak: DERYA ÖZGÜR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.