Mersin Büyükşehirden, Aşık Mahzuni Şerif Anma Konseri

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Aşık Mahzuni Şerif Anma Konseri’ düzenlendi. Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 22. yılında Mersin...

Mersin Büyükşehirden, Aşık Mahzuni Şerif Anma Konseri
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Aşık Mahzuni Şerif Anma Konseri’ düzenlendi. Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 22. yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından sevilen türküler seslendirildi.

Anma konserinde ‘Dargın Mahkum’, ‘Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın’, ‘Ararlar Beni’, ‘Gözlerin’, ‘Han Sarhoş Hancı Sarhoş’, ‘Gam Yeme Gönül Gam Yeme’, ‘Mevlam Gül Diyerek İki Göz Vermiş’, ‘Boşu Boşuna’, ‘Merdo’, ‘Boşumuş’, ‘Dağlar Duman Böyle’, ‘Yalancısın İnanamam’, ‘İşte Gidiyorum Çeşm’i Siyahım’, ‘Yuh Yuh’ , ‘Zalım’ ve ‘Dom Dom Kurşunu’ türküleri seslendirildi.

Aşık Mahzuni Şerif’in kızı Şeyda Mahzuni’nde yer aldığı konser Mersin halkı tarafından coşkuyla kutlandı. Konser de konuşan Şeyda Mahzuni “Bu platformda sizlerle olmak, hakikaten çok onur verici. Duygular yoğunlaşınca, kelimeler dilimizde tıkanıyor. Bugün Mahzuni Şerif’in, sevgili babamın Hakka yürüyüşünün 22. yıldönümünde, bütün Mahzuni severlerle olmak beni hakikaten çok duygulandırdı. Mahzuni Şerif Hakka yürüdüğü yıl henüz doğmamış bir çocuk, bugün Mahzuni Şerif türküleri söyleyebiliyorsa, Mahzuni Şerif ölmedi. Mahzuni Şerif’in en çok dileği; ülkesi ve tüm dünya halkları adına aydınlık, refah ve adalet içinde bir yaşamdı. Bunun mücadelesi uğruna çok bedeller ödedi, ama iyi ki de ödedi ve ‘Bir Mahzuni Şerif oldum’ dedi. Mahzuni’yi bilmek, eserlerini dinlemektir. Mahzuni Şerif son halkaydı. Cismi toprak oldu ama nefesi, sesi bizlerle” diye konuştu.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.