Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 22 Mayıs'a ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in...

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 22 Mayıs’a ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri, Ankara’nın güney kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

5 gün boyunca hava nasıl olacak?

Meteoroloji ayrıca 5 günlük hava durumu tahminini de paylaştı. Genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının, cuma gününden itibaren iç ve doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Yarından itibaren İstanbul dahil birçok ilde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken yağışların, pazar gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.