Badıkan ve Pinyanişi aşiretlerinin çocukları evlendi! 10 kilo altın takıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun köklü ailelerinden Badıkan ve Pinyanişi aşiretlerinin liderlerinin çocukları, Ankara Sheraton Hotel'de gerçekleştirilen muhteşem bir düğünle evlendi. Eski Muş Milletvekili Zeki Eker'in...

Badıkan ve Pinyanişi aşiretlerinin çocukları evlendi! 10 kilo altın takıldı
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köklü ailelerinden Badıkan ve Pinyanişi aşiretlerinin liderlerinin çocukları, Ankara Sheraton Hotel’de gerçekleştirilen muhteşem bir düğünle evlendi. Eski Muş Milletvekili Zeki Eker’in oğlu Serkan Eker ile eski Yüksekova Belediye Başkanı Ali İhsan Zeydan’ın kızı Melike Zeydan’ın düğünü, siyaset dünyasından birçok önemli ismi bir araya getirdi.

Düğün törenine, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in kıydığı nikahla birlikte, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata, Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Urfa Milletvekili Zülfikar İzol, Diyarbakır Milletvekili Abdulbaki Erdoğmuş gibi isimler dahil olmak üzere toplam 25 milletvekili nikah şahidi olarak katıldı.

Tören sırasında, sandıklardan çıkarılan 10 kilo altın damada hediye edilerek çiftin sevincine sevinç kattı. Eski Muş Milletvekili Zeki Eker, düğün sonrası yaptığı konuşmada, Badıkan ve Pinyanişi aşiretlerinin bu özel günde bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi ve düğüne katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Ayrıca, evlatlarının mutluluğu için dua etti.

Bu görkemli düğün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun iki büyük aşiretinin birleşmesine tanıklık edenler için unutulmaz bir anı olarak hafızalara kazındı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.