Türk tasarım markaları iF Design Award’da ödüller yağdırdı

ASLIHAN EKER/ÖZEL HABER Almanya'nın prestijli tasarım ödülü iF Design Award 2024'te Türkiye yine başarıdan başarıya koşuyor. Bu sene 37 Türk marka ve tasarımcı, özgün ve yaratıcı...

Türk tasarım markaları iF Design Award’da ödüller yağdırdı
Yayınlama: 14.05.2024
Düzenleme: 14.05.2024 13:20
A+
A-

ASLIHAN EKER/ÖZEL HABER

Almanya’nın prestijli tasarım ödülü iF Design Award 2024’te Türkiye yine başarıdan başarıya koşuyor. Bu sene 37 Türk marka ve tasarımcı, özgün ve yaratıcı tasarımlarıyla jürinin beğenisini kazanarak ödül almaya hak kazandı.

Berlin’de düzenlenen görkemli tören

29 Nisan 2024 tarihinde Berlin’deki Friedrichstadt-Palast’ta düzenlenen törenle ödüllere layık görülen isimler belli oldu. Dünyanın en büyük tiyatro sahnelerinden birinde gerçekleşen törende, 75 kişi iF Gold Award’ı sahiplendi. Tasarım efsanesi Dieter Rams ise törende ömür boyu başarı ödülüne layık görüldü.

Türk başarısı dikkat çekiyor

Törende Türk tasarımcıların ve markaların başarısı da göz kamaştırdı. Beko, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Vestel White, Arnica, Hidromek, Aselsan, Garanti BBVA, Odeabank, Jumbo, Hi Design Studio, GMF Motor, Habif Architects, Kale Seramik Çanakkale Kalebodur, VitrA Karo, Umut Durmuş Cultural Works, Kar Endüstriyel Tasarım, Ekin Smart City, Garanti Roasters, LAV, Laodikya Maden Seramik ve Tekstil Ürünleri, Gönye Design, Toros and Partners, Yeşim Kozanlı Architecture & Interior Design, Pınar Kaptan Uysal ve Yalın Tan + Partners gibi firmalar ödül kazananlar arasında yer aldı.

Son dört yılda sürekli artış

Türk tasarım sektörü son yıllarda uluslararası alanda büyük bir ivme yakaladı. iF Design Award Türkiye ofisinden Sinem Kocayaş, bu yükselişi şu şekilde özetliyor: “2020 – 2024 yılları arasında iF Design Award kazananlar sıralamasında Türkiye’den 95 firma ödül aldı. Bu firmalar arasında en çok ödül alan ilk üç marka Beko, Vestel ve Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Vitra oldu. Türkiye ortalamasında en çok puan alan ödüllü tasarım ofisi ise Kar Design. Onu Selami Gündüzeri ve Yiğit Özer tasarım ofisleri takip ediyor. Ayrıca Beko, mutfak aletleri kategorisinde global şirketler sıralamasında ilk 10’a girerken, Hidromek ise ticari araçlar kategorisinde 4. sırada yer aldı.”

Gurur verici başarı

Türk tasarımcıların ve markaların iF Design Award gibi prestijli bir ödülde bu denli başarıya imza atması son derece gurur verici. Bu başarı, Türkiye’nin tasarım sektöründeki gücünü ve potansiyelini tüm dünyaya gösteriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.