“Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu” çalıştayı düzenlendi

Mersin Metropolitan Municipality, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Odaklı Restorasyonu” çalıştayı, iç ve dış paydaşların katkılarıyla gerçekleşti.

“Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu” çalıştayı düzenlendi
Yayınlama: 22.04.2024
A+
A-

Derya ÖZGÜR/ÖZEL HABER

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen etkinlikte MESKİ, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, MedCities ve Türkiye Akdeniz Hub’ından temsilciler bir araya geldi. Temsilciler, devam eden projeleri değerlendirip, gelecekte uygulanması planlanan adımları masaya yatırdılar. Ayrıca, deniz kirliliğiyle mücadele ve tehdit altındaki deniz canlılarının korunması gibi konular da ele alındı.

Çalıştayın açılışında Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, denizin önemine vurgu yaparak, bu çalışmanın bölge için bir dönüm noktası olabileceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir ise belediyenin denetim ve temizlik çalışmalarını detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’yle yapılan iş birliği ve “Temiz Akdeniz” projesi gibi girişimler hakkında bilgi verdi.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi Devrim Tezcan ise Mersin’in kıyı şeridinin biyoçeşitlilik açısından zengin olduğunu ve yerel yönetimle akademik çevrelerin iş birliği içinde olduğunu vurguladı.

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.