Türkiye’de turizm 12 aya yayılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin dünya turizminde parlayan bir yıldız olması için gerçekleştirilen çalışmalara vurgu yaptı. Ersoy, “Turizmi 12 aya yaymak ve nitelikli turizmi güçlendirmek amacıyla attığımız adımlar, bu süreçteki en önemli çalışmalarımızdan biridir” şeklinde konuştu.

Türkiye’de turizm 12 aya yayılacak
Yayınlama: 16.03.2024
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Olympos Ören Yeri Karşılama Merkezi’nin açılışında, turizmde rekorlarla dolu bir yılın geride bırakıldığını belirterek, 2024 yılı için 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedeflendiğini dile getirdi.

Ersoy, geçen yıl tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşan Antalya’nın, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu hatırlattı. “Bu başarılar tesadüf değil.” diyen Ersoy, Türkiye’yi dünya turizminde parlayan bir yıldız haline getirmenin kolay olmadığını vurgulayarak, hedefleri belirlerken strateji ve planlama yaptıklarını söyledi. Turizmi 12 aya yaymak ve nitelikli turizmi güçlendirmek için attıkları adımların önemine dikkat çekti.

Ersoy, kültür turizmiyle turizmin 12 aya yayılmasının güçlü bir ilişkisinin olduğunu belirterek, kültürel mirası gün yüzüne çıkarıp dünyanın ziyaret edebileceği bir altyapı oluşturmak için tarihin en yoğun çalışmalarını başlattıklarını ifade etti. Türkiye’de son 60 yılda yapılan arkeoloji çalışmalarını, gelecek 4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi ve bu kapsamda Antalya’daki arkeolojik alanlara 5,5 milyar lira ödenek ayırdıklarını belirtti.

Ersoy, Aspendos Antik Kenti’nin lansmanını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmaların hızla devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yeniden yapımıyla ilgili proje çalışmalarına başladıklarını ve Kemer’e bir Sualtı Arkeoloji Müzesi kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Olympos Antik Kenti’nde geçen yıl verdiği bir sözü tutmanın gururunu yaşadığını belirten Ersoy, Olympos Ören Yeri Karşılama Merkezi’ni Antalyalıların hizmetine sunduklarını söyledi. Antalya’da turizmle bağlantılı olarak kıyı şeridi boyunca bir kültürel miras koridoru oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Ersoy, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm ören yerlerinde kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ve bölgeyi kültürel miras ve ekoturizm destinasyonu olarak tescillemeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da bölgedeki kazı çalışmalarının hızla ilerlediğini ve turizme önemli katkılar sağlayacağını belirttiler. Bakan Ersoy ve beraberindekiler, Olympos Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarını incelediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.