Galvanizli tellerin korozyon dayanımını 3 kat artırdı

Tel sektöründe Türkiye’de Ar-Ge merkezi kuran ilk firma Güney Çelik, korozyona 3 kat dayanıklı teli Arzincal markasıyla
dünya pazarlarına taşıdı, kablo sektörüne yönelik Zırh Teli (RTeli) ile nitelikli çivi ve vida üretimi gerçekleştirdi.

Galvanizli tellerin korozyon dayanımını 3 kat artırdı
Yayınlama: 27.10.2021
A+
A-

Türk demir-çelik sektöründe 29 yıldır faaliyet gösteren, çelik hasır, galvaniz kaplı tel, galfan kaplı tel, ön germeli beton demeti, zırh teli, ön germeli beton teli ve çivi üretimini 70’ten fazla ülkeye ihraç eden Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş, yedi yıl önce kurduğu Ar-Ge merkezinde kaplama ile galvanizli tellerin korozyon dayanımını 3 kat artırdı, kablo sektörüne yönelik Zırh Teli (RTeli) ile nitelikli çivi ve vida üretimi gerçekleştirdi.

Tel sektöründe Türkiye’de Ar-Ge merkezi kuran ilk firma

Güney Çelik Ar-Ge Müdürü Erkan Karayiğit, tel sektöründe Türkiye’de Ar-Ge merkezi kuran ilk firma olduklarını vurgulayıp Adana ve İstanbul’daki üretim tesislerinde müşteri beklentilerine uygun, kaliteli ve esnek üretim gerçekleştirerek korozyona karşı dayanımı yüksek, yenilikçi ürünler ve üretim metotları geliştirdiklerini belirtti. Erkan Karayiğit, başta Avrupa Birliği olmak üzere Balkanlar, Amerika, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Körfez ve Kafkas ülkelerine ihracat gerçekleştiren Güney Çelik’in geliştirdiği galfan (Zn+Al) kaplamalı teli ‘Arzincal’ markası, nitelikli çivi ve vida ürünlerini de ‘Civida’ markası ile pazara sunduklarını
belirtti.

4 yılda 5’i uluslararası 10 bildiri, 3 patent ve 3 faydalı model

Güney Çelik’in Ar-Ge projelerindeki sonuçları bilimsel yayınlara dönüştürmesi stratejisiyle hareket ettiğini vurgulayan Erkan Karayiğit, “Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında toplamda 14 bildirimiz bulunuyor. Son 4 yılda 4’i uluslararası 5’i ulusal bazda toplam 10 bildiri yayınlandı. Güney Çelik olarak 3 adet patent ve 3 adet faydalı modelimizi tescil ettirdik. Bunlara ilave olarak 2021 yılında bir adet uluslararası patent işbirliği anlaşması için de başvurumuzu gerçekleştirdik.Ar-Ge merkezimizin proje portföyünde 2020 yılından beri devam eden 2 adet TÜBİTAK destekli TEYDEB 1501 projesi bulunuyor. Toplamda 18 adet TÜBİTAK proje başvurusu gerçekleştirdik ve bunların 12 tanesi tamamlandı. Sıfır atık ve toksik olmayan, çevreci bakış açısıyla sağlığı, çevreyi ve doğal kaynakları atık kimyasallardan korumak için Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı kapsamında da çalışmalara başladık.” dedi.

Zırh telinde güvenilir üretici
Kablo sektörünün deneyimli tedarikçileri arasında bulunan Güney Çelik’in geçmişte sahip olduğu deniz altı kablosu ve zırh teli (R Teli) üretimine dair uzmanlığını, yeni yatırımlarla daha ileriye taşıdığını kaydeden Erkan Karayiğit, “Zırh Teli konusunda uzun zamandır devam eden çalışmalarımız neticesinde kablo sektörünün ihtiyaçlarını doğru analiz ederek müşterinin istediği ürünü sağlayabiliyoruz. Gerek üretim yetkinliği gerekse satış ekibimizin teknik kabiliyeti ile kablo sektörünün aranan ve tercih edilen tedarikçisi olma yolunda ilerliyoruz. Kapasitemizin bir kısmını Zırh Teli üretimine ayırdık. TSEN10257 -1 standardına ve müşteri özel/teknik şartnamesine uygun üretim yapıyoruz.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.