Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanı adayı olsaydım kazanırdım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında 14 Mayıs 2023’teki Cumhurbaşkanı seçimleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. Yavaş, “Eğer Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilmiş olsaydım, zaferle çıkardım” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanı adayı olsaydım kazanırdım
Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP’nin yerel seçimler için Ankara’dan yeniden aday gösterdiği Mansur Yavaş, katıldığı bir canlı yayında 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, “Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı olsaydım seçimi kazanırdım.” dedi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere az bir zaman kala, partiler ve belediye başkan adayları seçim programlarını sürdürüyor. Ankara’da mevcut Belediye Başkanı ve CHP’nin tekrar aday gösterdiği Mansur Yavaş, yerel seçimlere yönelik projelerini anlatmak üzere bir Habertürk programına konuk oldu.

Yavaş’a, geçen sene 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili bir soru geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanlığı adaylığına çağırması ve Altılı Masa’dan kalkma sürecine ilişkin soruya yanıt veren Yavaş, Akşener’in bu çıkışın etik olmadığını ifade etti.

“Aday olsaydım kazanırdım”

Mansur Yavaş, Akşener’in böyle bir çağrı yapmasının doğru olmadığını belirterek, “Ekrem İmamoğlu’na da çağrı yaptı. Ya ikimiz birden gitseydik ne olacaktı? Kura mı çekecektik aramızda?” şeklinde konuştu ve ekledi: “Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı olsaydım seçimi kazanırdım.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.