CHP Kurultayı ilk tur oylama sonuçları| Kim önde Kılıçdaroğlu mu Özel mi?

CHP Kurultayı’ndan ilk tur oylama sonuçları geldi. CHP’nin yeni genel başkanını belirlemek için yapılan oylamanın ilk turunda Kemal Kılıçdaroğlu 664, Özgür Özel ise 682 oy aldı. İki aday da salt çoğunluğu yakalayamadığı için oylama ikinci tura kaldı.

CHP Kurultayı ilk tur oylama sonuçları| Kim önde Kılıçdaroğlu mu Özel mi?
Yayınlama: 05.11.2023
A+
A-

CHP 38. Olağan Kurultayı başladı. 1366 delege genel başkanlık seçimi için sandık başına gitti. Oy verme işleminin sona erdiği genel başkanlık yarışı, aday olmak için yeterli imza sayısına ulaşan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında yapılıyor. İlk turda adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

CHP 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda yapılıyor.

“İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla yapılan kurultayda 1366 delege, yeni genel başkanı ve parti yönetimini belirleyecek.

Genel başkanlık yarışında aday olabilmek için en az 68 delegenin imzası gerekiyor. Aday olmak için yeterli imzaya, 13 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in ulaştığı bildirildi. 

Dün sabah saatlerinde İlhan Cihaner, ardından da Örsan Kunter Öymen adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Eski milletvekili adayı Ünal Karahasan ise yeterli imza sayısına ulaşamadı.

Genel başkanlık yarışı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında gerçekleşiyor.

Özel ve Kılıçdaroğlu oy kullandı

Genel başkan adayları Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu oylarını kullandı.

Kılıçdaroğlu 1 numaralı sandıkta, Özel ise 3 numaralı sandıkta oy verdi.

Seçim ikinci tura kaldı

Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.