TÜİOSB’de altyapı inşaatı başladı

Tarımsal ürün işleme ve gıda sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların kümeleneceği Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TÜİOSB) altyapı yatırımları için inşaat süreci başladı.

TÜİOSB’de altyapı inşaatı başladı

Tarsus’un Kurbanlı mevkiinde yüzde 99,8’i hazine arazisi olan toplam 245 hektarlık alan üzerine kurulacak TÜİOSB’nin 180 hektarlık birinci etap yerleşkesinde yol ve arazi kazı dolgu işleri çalışmaları kurban kesilip, dualar edilerek start aldı.

TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSOB) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSOB Meclis Başkanı Hamit İzol, TÜİOSB yönetim kurulu üyeleri ile bölgede yer alacak yatırımcıların katıldığı mütevazı törende Yol ve Arazi Kazı Dolgu İnşaat İşleri İhalesi’ni kazanan Hi-Ka İnşaat Yöneticisi Hikmet Kaya, 300 takvim gününde gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

‘Güçlü altyapıyı sağlam temeller üzerinde kuruyoruz’

TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, tarımsal ürünlere yüksek teknoloji ile katma değer kazandırıp, dünya pazarlarına ihraç edecek fabrikaların yer alacağı üretim üssünde güçlü altyapıyı sağlam temeller üzerinde inşa etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akyürek Balta, “TÜİOSB’de ilk etapta 180 hektar alanda 70 sanayi parseli oluşturduk ve arazilerin büyük çoğunluğunu yatırımcılarımıza tahsis ettik. Bu çalışmaların hemen ardından  ihtiyaç duyulan altyapı yatırımlar için ihale süreçlerini başlattık. İlk önemli altyapı yatırımımız yol ve arazi kazı dolgu işleri çalışmaları oldu. 7 milyon metreküp toprak hareketinin olacağı bu inşaatımızı yaklaşık bir yıl gibi kısa sürede tamamlamış olacağız. 5 yıl içinde de tüm fazların tamamlanmasıyla birlikte 245 hektarlık bir alanda en az 100 yatırımcıyla 10 bin kişiye yeni iş olanakları sağlayacak modern ve görkemli bir üretim üssü haline geleceğiz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.