Somali’ye 30 milyon dolarlık hibe, KKTC’ye aşı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan milletlerarası antlaşmalara göre Somali’ye 30 milyon dolarlık hibe, KKTC’ye ise aşı ve ilaç yardımı yapılacak.

Somali’ye 30 milyon dolarlık hibe, KKTC’ye aşı
Yayınlama: 05.08.2021
A+
A-

Türkiye’nin Somali’ye, toplam 30 milyon doları aşmayacak şekilde hibe nitelikli finansal katkı sağlamasına ilişkin anlaşma yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan milletlerarası andlaşmaya göre, Türkiye, Somali’ye bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanılmak üzere aylık 2.5 milyon dolar olmak üzere, toplam 30 milyon doları aşmayacak şekilde hibe nitelikli finansal katkı sağlayacak. 

KKTC’ye ilaç ve aşı yardımı

Öte yandan Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC), çeşitli miktarda aşı ve ilaçtan oluşan hibe yardımı yapacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan milletlerarası andlaşmaya göre, hibe; çeşitli miktarlarda kızamık, kabakulak, difteri, hepatit B, kuduz, su çiçeği, tetanoz, grip, BCG ve karma aşılar ile anti serumlar ve çeşitli ilaçlardan oluşuyor. Hibe kapsamında koronavirüs tedavisinde kullanılan 100 bin kutu Favipiravir de bulunuyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.