EPDK’dan 15 şirkete lisans

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) ve petrol piyasalarında faaliyet göstermek üzere 15 şirkete lisans verdi.

EPDK’dan 15 şirkete lisans
Yayınlama: 09.03.2024
A+
A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan ilanıyla çeşitli alanlarda lisans verme ve düzenleme adımları attı.

Elektrik piyasasında faaliyet göstermek isteyen 8 şirkete üretim lisansı verilirken, aynı piyasada 3 şirketin üretim lisansının sona erdirildiği ve 2 şirketin üretim, 1 şirketin tedarik lisansının iptal edildiği belirtildi. Ayrıca, şarj ağı işletmeci lisansı verilen 4 şirket de duyuruda yer aldı.

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasında faaliyet gösteren 1 şirketin dağıtıcı lisansının süresi uzatılırken, başka bir şirketin depolama lisansına da süre eklenmiştir.

Petrol piyasasında ise 2 ihrakiye teslimi ve 1 madeni yağ lisansının verildiği ifade edildi. Bu adımlar, enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin lisans durumlarını düzenlemek ve sektöre ilişkin düzenlemeleri güncellemek amacıyla atılan önemli adımlardır.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.