Çates Elektrik sahibi kim, ne iş yapar?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. kimin, sahibi kim, ne iş yapar? Sermaye Piyasası Kurulu-SPK’nın en son halka arz onayı verdiği Çates Elektrik’le ilgili sahiplik bilgileri halka arza katılmak isteyen yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte Çates Elektrik kimin, sahibi kim, ne iş yapar? soruları ile Çates Elektrik hakkında en detaylı bilgiler…

Çates Elektrik sahibi kim, ne iş yapar?
Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-

Çates Elektrik Üretim A.Ş. 30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında halka arz oluyor. CATES halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar ise ortak olacakları şirketin yönetim yapısını ve sahipleri hakkındaki bilgileri merak ediyor. Biz de siz halka arz yatırımcıları için Çates Elektrik hakkındaki tüm merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bu haberimizde derledik. Çates Elektrik kimin, sahibi kim? Çates Elektrik ne iş yapar, Çates Elektrik sahibi Ceyhan Saldanlı kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? sorularına bu haberdeki detaylardan ulaşabilirsiniz. Gelin Çates Elektrik kimin, ne iş yapar sorularının yanıtlarıyla başlayalım.

Çates Elektrik-CATES kimin, sahibi kim?

Çates Elektrik Üretim A.Ş. (Çatalağzı Termin Santrali) Aydem Holding bünyesinde faaliyet gösteren bir şirkettir. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Ceyhan Saldanlı yürütmektedir.

Çates Elektrik-CATES ne iş yapar?

Çates Elektrik’in internet sitesinde yayınladığı ‘hakkımızda’ bilgisinde faaliyet alanlarına ilişkin şu veriler yer almaktadır.

“Türkiye’de enerji sektöründe ezberleri yıkan yaklaşımımız ve ilkleri hayata geçirme azmimizle elektrik üretimi, dağıtımı ve perakende alanlarında faaliyet gösteriyoruz. 40 yılı aşkın köklü tarihimizde olduğu gibi bugün de 12 bini aşkın çalışanımızla topluma ve çevreye duyarlı duruşumuzla her zaman insanı merkeze alarak çalışıyoruz. Bugünü ve geleceği daha parlak kılmak için enerjiyi yenilikçi bir güce dönüştürüyoruz.

Türkiye’nin öncü enerji şirketi olarak, ülkemizin sürdürülebilir geleceği için çalışırken yenilenebilir enerjiyi odağımıza alıyor; hidroelektrik, rüzgar ve jeotermal kaynaklarından enerji üretiyoruz.  Hayata geçirdiğimiz pek çok ilkle geleceğe iz bırakıyor, enerji sektöründeki ezberleri yıkıyoruz.

Çalışan markası alanında hayata geçirdiğimiz projelerle ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İş yeri kültürü ve çalışan memnuniyeti konusunda global ölçekte hizmet veren Great Place to Work®️ Enstitüsü’nün yürüttüğü programda, 2020 yılında 11,  2021 yılında 13, 2022 yılında 14 grup şirketiyle Great Place to Work®️ Sertifikası almayı başaran ilk firma olduk. Great Place to Work® “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesinde ise 2023 yılında 9 şirketimizle birlikte yer almaktan gurur duyuyoruz.”

Çates Elektrik sahibi Ceyhan Saydanlı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Çates Elektrik’in sahibi Ceyhan Saydanlı, 1954 yılında Denizli’de doğdu. Aslen Denizlili olan Saydanlı,  1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden mezun oldu.Ceyhan Saldanlı, 1975-1980 yılları arasında kamu sektöründe çalıştı. 1980 yılında kurulan Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Tümaş Mermer A.Ş.’nin kurucu ortaklarından olan Saldanlı, 1991 yılında Aydem Perakende ve Dağıtım şirketleri ile enerji sektörüne adım attı. Enerji sektöründeki bir diğer önemli adımı 1995 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji’yi kurması oldu. Saldanlı, 2004-2012 yılları arasında ELDER Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Saldanlı, ELDER Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmekte ve sektörle ilgili organizasyonlarda aktif olarak görev almaktadır. Ceyhan Saldanlı evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.