Doğal kokularla sivrisineklere dur de!

Yaz aylarının vazgeçilmez eğlencesi olan açık hava etkinlikleri, sivrisineklerin varlığı nedeniyle kabusa dönüşebilir. Ancak endişelenmeyin, doğanın sunduğu harika çözümlerle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. İşte evinizde ve bahçenizde kullanabileceğiniz doğal sivrisinek kovucular..

Doğal kokularla sivrisineklere dur de!
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Yaz aylarının vazgeçilmez eğlencesi olan açık hava etkinlikleri, sivrisineklerin varlığı nedeniyle kabusa dönüşebilir. Ancak endişelenmeyin, doğanın sunduğu harika çözümlerle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. İşte evinizde ve bahçenizde kullanabileceğiniz doğal sivrisinek kovucular:

Lavanta: Hem güzel kokusu hem de sivrisinek kovucu özelliğiyle bilinen lavanta, odanıza huzurlu bir atmosfer yaratırken aynı zamanda sivrisinekleri uzak tutar. Lavanta bitkisi yetiştirebilir veya lavanta yağı kullanabilirsiniz.
Nane: Keskin kokusu ile sivrisineklerin uzak durduğu nane, hem saksıda yetiştirilebilir hem de nane yağı olarak kullanılabilir.
Fesleğen: Hem mutfakta hem de sivrisinek kovmada kullanılan fesleğen, pencere kenarlarına yerleştirildiğinde etkili sonuç verir.
Limon Otu (Citronella): Sivrisinek kovucu ürünlerde sıkça kullanılan citronella, bitki olarak yetiştirilebileceği gibi yağı da sprey şeklinde kullanılabilir.
Sarımsak: Güçlü kokusu ile sivrisinekleri uzak tutan sarımsak, suyla karıştırılarak sprey şeklinde kullanılabilir.
Kedi Nanesi (Catnip): Kedi nanesinin kimyasal bir bileşeni olan nepetalakton, sivrisinekleri uzak tutmada oldukça etkilidir.
Okaliptüs: Okaliptüs yağı, sivrisineklerin hoşlanmadığı güçlü bir kokuya sahiptir. Yağı sprey şeklinde kullanarak sivrisinekleri uzak tutabilirsiniz.
Limon ve Karanfil: Limonun içine batırılan karanfiller, hoş bir koku oluştururken aynı zamanda sivrisinekleri de uzak tutar.

Doğal sivrisinek kovucu sprey nasıl hazırlanır?

Bir sprey şişesine su doldurun.
İçine birkaç damla citronella, lavanta veya okaliptüs yağı ekleyin.
İyiçe çalkalayarak spreyinizi hazırlayın.
Gerektiğinde odanızda veya bahçenizde kullanın.

Kaynak: MUHABİR: ASLIHAN EKER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.