Categories: Ekonomi

Ereğli temettü verecek mi?

Türkiye’nin en büyük 5’nci sanayi şirketi olan Erdemir Ereğli, temettü deyince akla gelen ilk hisselerden. Zira Ereğli temettü geçmişi oldukça parlak. Elde ettiği karları ortaklarıyla paylaşmak konusunda istikrarlı şirketlerden biri olan Ereğli aynı zamanda geçmiş yıllara baktığmızda temettü verimliliği yüksek hisselerden. Hisse fiyatının 50 TL’nin altında oluşu da yatırımcıların EREGL hissesine olan ilgisini yükseltiyor. Peki Ereğli 2024 yılında temettü verecek mi? Bu sorunun yanıtı ‘EVET.’ Erdemir Ereğli Demir Çelik, 2024 yılında temettü dağıtacak. Ereğli’den gelen en son temettü açıklamasına göre, şirket 2024 yılında hisse başına brüt 0,50 TL, net 0,45 TL temettü dağıtacak.

Ereğli temettü ne zaman?

Ereğli temettü ne zaman? sorusunun henüz resmi bir yanıtı yok. Ancak şirketin genel kurul takvimi ve Ereğli temettü geçmişi bize olası temettü ödeme tarihlerine ilişkin bir ön bilgi veriyor. Erdemir Ereğli’de 28 Mart 2024 Perşembe günü genel kurul toplantısı var. EREGL 2024 temettü tarihinin 28 Mart 2024 Perşembe günü kesinleşmesi ve kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Ereğli temettü geçmişi de bize Ereğli 2024 temettü ne zaman? sorusuna yanıt için yol gösteriyor. Ereğli geçmiş temettü ödemelerine baktığımızda genelde Mart-Nisan döngüsünde temettü ödediğiniz görüyoruz. 28 Mart’taki genel kurulda temettü ödemesi kararı alınması halinde Ereğli temettü ödemelerinin Mart yada Nisan 2024 döneminde olması genel beklenti. 

Küçük bir uyarı! Ereğli temettü tarihinin kesinleşmesi ancak şirketin yapacağı açıklamayla belli olur. Diğer beklentiler bir tahmin niteliğinde olup, yatırım tavsiyesi içermez.

Erdemir Ereğli’den 2024 temettü açıklaması

Ereğli ile ilgili merak edilen bir diğer konu da kuşkusuz temettü ödemesi. 2023 yılında temettü ödemesi yapmayan Ereğli 2024 için temettü ödemesi kararı aldı ve hisse başına brüt 0,50 TL, net 0,45 TL temettü ödemesi yapacağını duyurdu. İşte Ereğli’den gelen en son temettü açıklamasının detayları…

Ereğli’den yapılan temettü açıklaması ise şöyle:

“Şirketimizin 27 Şubat 2024 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile; 2023 yılı faaliyetleri sonucu elde edilen karın dağıtımının ekli tablolarda yer aldığı şekilde gerçekleştirilmesi ve kar dağıtım tarihinin tek seferde olacak şekilde, Şirketin nakit projeksiyonu dikkate alınarak, Olağan Genel Kurul sonrası Yönetim Kurulu’nca belirlenmesi hususlarının 2024 yılı Mart ayında yapılacak Şirketimiz Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Genel Kurul’un onayına sunulmasına karar verilmiştir.”

Ereğli temettü geçmişi

Ereğli temettü geçmişini incelemek isteyenler, EREGL hangi yıl ne kadar temettü vermiş öğrenmek isteyen için ayrıca bir haber hazırladık. O habere aşağıdaki Ereğli temettü geçmişi haberini tıklayarak okuyabilirsiniz. 

 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

31 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

39 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

53 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago