Categories: Ekonomi

Ege Gübre bedelsiz bölünme sonrası EGGUB hisse fiyatı kaç olur?

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketlerinden Ege Gübre EGGUB’de bedelsiz sermaye artırımı günü bugün. EGGUB bugün yani 20 Aralık Çarşamba günü bölünüyor. Elinde EGGUB hissesi bulunan borsa yatırımcıları ise Ege Gübre bedelsiz sermaye artırımı şartlarını ve bedelsiz bölünme sonrası EGGUB hisse fiyatı ne olur? sorusuna yanıt arıyor. Bizde EGGUB bedelli sermaye artırımı sürecinde yatırımcıları bekleyen gelişmeleri ve EGGUB hisse fiyatının ne olacağı sorularını sizler için hesapladık.

Hadi gelin başlayalım!

Ege Gübre bedelsiz sermaye artırımı açıklaması KAP’ta

Ege Gübre Sanayi A.Ş.-EGGUB 21 Eylül 023’de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na Bedelsiz Sermaye Artırımı hak kullanımı tarihini açıkladı. EGGUB’dan gelen açıklamaya göre, Ege Gübre bedelli sermaye artırımı tarihi 20 Aralık 2023. EGGUB bedelli sermaye artırımı yüzde kaç? sorusunun yanıtı ise yüzde 150.

Ege Gübre’den gelen bedelli sermaye artırımı açıklamasının detayları şöyle:

“Şirketimizin 600.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı dahilindeki 40.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı geçmiş dönem karlarından karşılanmak suretiyle 60.000.000 TL artırılarak 100.000.000 TL’na çıkarılmasına ilişkin başvurumuz, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygun görülerek 14.12.2023 tarihli 78/1708 sayılı kararı ile onaylanmış olup sermaye artırımına ilişkin onaylı ihraç belgesi ekte sunulmuştur.

Bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıç tarihi 20.12.2023’tür.”

EGSER bedelsiz sermaye artırımı ödeme tarihi ne zaman?

Ege Gübre’den gelen son dakika bedelsiz sermaye artırımı tarihine ilişkin açıklamada, bedelsiz sermaye artırımı hakkı kazanmak için 21 Aralık 2023 Perşembe olarak açıklandı. Bedelsiz sermaye artırımı hak sahiplerinin hesaplarına aktarılma tarihi ise 22 Aralık Cuma olarak belirlendi. 

Ege Gübre bedelsiz sonrası EGGUB hisse fiyatı ne olur?

Ege Gübre bedelsiz sermaye artırımı sonrası EGGUB hisse fiyatı ne olur? sorusunun tahmini yanıtını da siz yatırımcılar için hesapladık. EGGUB yüzde 150 bedelsiz bölünme sonrası teorik fiyatının 47,20 TL olması bekleniyor. EGGUB hisse fiyatı bedelsiz sermaye bölünmesi öncesi 117 TL seviyesinden fiyatlanıyor. EGGUB hisse fiyatının 118TL ortalama fiyatla bedelsiz hisse verdiği düşünülürse, EGGUB hisse fiyatının bölünme sonraıs 47.20TL’ye inmesi bekleniyor. 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

42 dakika ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

2 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

2 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

3 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

3 saat ago