Categories: Ekonomi

BİM Birleşik Mağazacılık-BIMAS temettü hesaba ne zaman geçer?

BİM temettü zamanı geldi. Borsa İstanbul’daki BIMAS yatırımcıları ile temettü ödemesine dahil olmak için BIMAS hissesi alanlar BİM temettü takvimini merak ediyor. Biz de Referantürk olarak sizlere BİM temettü takvimini ve BIMAS temettü hesaplar ne zaman geçer? sorusunun yanıtın detaylı bir tabloyla hazırladık. 

BİM temettü ödemesi ne zaman? sorusunun yanıtı çoğunlukla yatırımcıların kafasını karıştırıyor.  Bu karışıklığın nedeni temettü ödeme takviminde yer alan 2 ayrı tarih. Bu tarihlerden biri temettü pay dağılımının yapılacağı, yani kaç tane hisse senedi sahibi var ve hangi yatırımcı ne kadar temettü alacak hesabının hukuki olarak belinlendiği gün. İkinci tarih ise temettü almaya hak kazanan hisse senedi sahiplerinin temettü ödemelerinin hesaplarına yatacağı tarih. Bu tarih de her hisse senedi için pay dağılımı tarihinden 2 iş günü sonrasıdır. Bu takvim Kardemir temettü ödemesi için de geçerli olacak. Şimdi gelin BİM temettü ne zaman? sorununu yanıtını bu bilgiler ışığında detaylıca verelim.

BİM-BIMAS temettü dağıtımı ne zaman?

Yukarıdaki bilgiler ışığında BİM temettü ödemesi takvimini detaylandıralım. BIMAS temettü pay dağılımı tarihi 20 Aralık 2023 Çarşamba olarak açıklandı. Bu tarih kesin. Yani BİM hissesine sahip kaç kişi var, her yatırımcının elinde kaç adet BIMAS hissesi var ve kime ne kadar BİM temettü ödemesi yapılacak sorularının yanıtları yasal olarak 20 Aralık Çarşamba günü belli oldu. Bu tarih ‘pay dağıtımı günü’ olarak anılır. 

BİM-BIMAS temettü hesaba ne zaman yatacak?

Gelelim BİM temettü hesaplara ne zaman yatacak? sorusunun yanıtına. BIMAS temettü hesaplara yatış tarihi 22 Aralık 2023 Cuma günü olarak açıklandı. Yasal mevzuata göre, temettü ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına ‘pay dağıtımı tarihinden 2 iş günü sonra geçer’. Bu her hisse senedi ve her temettü ödemesi için geçerli olduğu gibi BİM temettü ödemesi için de geçerlidir. Bu iki günlük süre yatırımcıların T2 olarak adlandırdıkları takas süresidir. Bu kapsamda, BIMAS temettü hesaplara yatış tarihi 22 Aralık 2023 Cuma günüdür. 

BIMAS temettü hesabıma saat kaçta yatar?

Takvimler BIMAS temettü ödemelerinin hesaplara geçtiği 22 Aralık Cuma gününü gösterdiğinde yatırımcılar hesaplarında BİM temettüyü göremediğinde ‘BIMAS temettü hesabıma saat kaçta geçer, BIMAS temettü hesaplara yatış saati kaç? sorularına yanıt arar. Temettü ödemelerinin kesin tarihi belli olsasa da temettü ödeme saati kesin değildir. Her yatırımcı günün farklı saatinde temettü ödemesini alabilir. BIMAS temettü ödemeleri, BIMAS hisse alımı yaptığınız yatırım hesabımıza aktarılır. BIMAS temettü için BIMAS hisse alımı yaptığınız yatırım hesabınıza bakmanız gerekir.

 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

6 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

34 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

43 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

56 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago