Categories: Ekonomi

Yerli kömür üretiminde hedef yıllık 6 milyon ton

Bakan Bayraktar, KİAŞ Kömür İşletmeleri ve EÜAŞ Çayırhan Termik Santrali İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, işletmelerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

KİAŞ Kömür İşletmeleri’nde yaptığı konuşmada, Bayraktar, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerde kurtarma operasyonlarında gösterdikleri kahramanlık örneği için işçilere teşekkür etti.

Maden işçilerinin kurtarma çalışmalarına daha kurumsal bir yapı altında katılmasını hedeflediklerini vurgulayan Bayraktar, bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı, AFAD ve çeşitli kurumlarla görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

Türkiye’de elektrik üretiminin yaklaşık üçte birinin kömürden sağlandığını ve yıllık 38 milyon ton kömür ithal edildiğini belirten Bayraktar, enerji dışa bağımlılığını azaltmak için yerli kaynakların payını artırmak istediklerini ifade etti.

Yerli kömürün üretimini çevreyle uyumlu şekilde artırmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, “Bu anlamda, bütün AK Parti iktidarları döneminde yerli kömür kullanımına devam ettik, devam ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda yıllık 6 milyon tona çıkacağız. Ne kadar daha fazla üretirseniz, o kadar daha az ithal etmiş olursunuz.” dedi.

Çevreye etkilerine yönelik eleştirilere rağmen, son yıllarda yaşanan enerji kriziyle birlikte Avrupa’da kömür tüketiminin arttığına dikkat çeken Bayraktar, “Dolayısıyla mutlaka kendi kömürümüzü en hızlı şekilde ekonomiye kazandırmamız lazım. Onun için kömüre ihtiyacımız var. Onun için siz değerli madenci kardeşlerimize ihtiyacımız var ama her zaman şunu söylüyoruz. Madende bizim için birinci öncelik, iş sağlığı ve güvenliğidir. İkinci önceliğimiz çevre. Bizim için çok önemli. Yerli madenlerimizi, kömürümüz başta olmak üzere ekonomiye kazandırırken çevreyle alakalı da etkileri dikkate alarak çevreye zarar vermeden çevreyle birlikte bunları yapabilmemiz lazım.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Ferman Toprak aslen nereli yaşı kaç? Ferman Toprak eşi kim, kiminle evli?

Fantazi müziğin  ve gece aleminin sevilen, eğlenceli isimlerinden birisi olan Ferman Toprak bugün magazin programı…

5 dakika ago

Küresel piyasalar güne nasıl başladı?

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin ardından yumuşak iniş yapılabileceğini yönelik beklentilerin artmasına karşın Orta Doğu'da…

19 dakika ago

Yamanyılmaz: 8 ayda 98 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, 2024…

22 dakika ago

Teknofest Adana saat kaçta açılıyor? 3 Ekim Teknofest Adana etkinlik takvimi

Adana'daki teknoloji tutkunlarının merakla beklediği TEKNOFEST başladı, kapılarını 2 Ekim'de açtı. Birçok vatandaş Teknofest Adana…

31 dakika ago

Gaziantep’te can pazarı! TIR işçi servisine çarptı! Çok sayıda yaralı var

Gaziantep'te kavşakta dönüş yapmak isterken kontrolden çıkan tır, işçi servisi ile otomobile çarparak durabildi. Feci…

40 dakika ago

Adana’da cuma namazı saat kaçta? 4 Ekim 2024 Adana cuma namazı saati

Adana'da cuma namazı saat kaçta? Cuma namazına katılmak isteyen Adanalılar için 4 Ekim 2024 tarihli…

56 dakika ago