Ortimobil, modellerine elektrikli direksiyon özelliği ekledi

Ortimobil İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, Mersin’de yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan Ortimobil’in Türkiye Elektrikli Otomobil Piyasasına hızlı giriş yaptığını belirterek “Lüks segmentte konumlanan elektrikli golf taşıtlarımıza bu yıl talep yoğun oldu. Kişisel kullanım dışında, otel, AVM ve saraylarda da kendine yer buldu. 2 adet 6 kişilik Orti- 200B ve 2 adet de 2 kişilik Orti-100 Cargo Modeli Topkapı Sarayı’nda ziyaretçileri karşılıyor. Lüks Elektrikli Golf Araçlarımız ayrıca, havalimanı, belediyeler, üniversiteler, hastaneler, mesire alanları, tarihi sit alanları, resmi kurumlar, fabrikalar ve hatta şehir içi yollarda günlük kullanım için de uygundur” dedi.

Ortimobil Lüks Elektrikli Araçların standart özellikleri hakkında bilgi veren Gökmen Akyürek, 4 teker bağımsız süspansiyon özelliği, ses sistemi, USP girişi, geri görüş kamerası, yeni nesil ayna sinyalizasyonu, güçlü motor teknolojisi, tek şarj ile 150 km menzil özelliği, yeni nesil batarya düzeneği, lüks deri koltuklar, her koşula uygun 22 inç dişli tekerler ve solar panel özelliklerinin olduğunu kaydetti.

Gökmen Akyürek, “Ortimobil Elektrikli Taşıtlar, pek çok özelliğe sahip lüks modeller. Bugün itibariyle, 6 farklı lüks elektrikli golf taşıtı modeli bulunuyor, Orti- 100 B, Orti- 100 Cargo, Orti- 200, Orti- 200BS, Orti- 300B, Orti-100T. Orti- 100 Cargo, 500 kg yük taşıma kapasitesine sahip ve ister kapalı isterse açık kasa, ister sabit ister hidrolikli kasa seçenekleriyle, özellikle yemek sektörü ve sağlık sektöründen talep görüyor. Turizm sektöründe, otellerde, golf alanlarında ya da güvenlik hizmetlerinde kullanıma uygun modellerinden ise Orti-100B, Orti- 200, Orti- 200B ve Orti- 300B.  Orti- 100B, küçük ‘cargo box taşıma kutusu’ sayesinde hafif yükleri taşıma özelliği ile tercih ediliyor” açıklamalarında bulundu.

Trafiğe uygunluk belgesine sahip olan Orti- 100T (Traffic) modelinin de yollarda yerini aldığını kaydeden Akyürek, bu modelin çift hız kademesi, ışıklı arka plakalık, ön cam suyu ve silecek, arka ekstra fren led lamba, acil elektrik kesici buton, reflektör, direksiyon kilidi, sürücü koltuk güvenlik sensörü ve kilitlenebilir torpido özelliklerine sahip olduğunu belirtti.

Farklı segmentlerdeki elektrikli araçlar üzerinde Ar-Ge ve tasarım sürecinin tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Gökmen Akyürek; Dünyada yaşanan küresel ısınmanın, sera gazlarını kontrol altında tutulmasını gündeme getirdiğini kaydetti. Önümüzdeki süreçte fosil yakıtlı teknolojilerin yerini hızlı bir şekilde elektrikli teknolojiler alacağını kendilerinin bu değişime ayak uydurmak için kayıtsız kalmayacaklarının altını çizen Gökmen Akyürek, “Yeşil dönüşümden değişimden etkilenecek en önemli alanlardan birisi otomotiv sektörü olacak. Bu değişime hızlı bir şekilde uyum sağlamak için AKY Grup olarak bizde yüzde yüz yerli sermaye ile kurduğumuz Ortimobil markasıyla sektördeki yerimizi alacağız. Tamamen lüks elektrikli taşıtlar üretiyoruz. Hedefimiz, Türk elektrikli otomobil endüstrisine katkı sağlamak ve önce ülkemize sonra da dünyaya elektrikli taşıtlar üretmek” dedi.

 

KUTU//

Ortimobil modellerindeki lüks ve konforlu ayrıntılar ile sektördeki diğer firmalardan farklılaşıyor. Çevre dostu teknolojisiyle; sayfiye yerleri, oteller, fabrikalar, üniversiteler, hastaneler, tema parkları, tatil köyleri hava alanları vb. yerlerde kendine yer ediniyor. Bugün itibariyle, 6 farklı lüks elektrikli golf taşıtı modeli bulunuyor: Orti- 100 B, Orti- 100 Cargo, Orti- 200, Orti- 200BS, Orti- 300B, Orti- 100T (Traffic).  Ortimobil, kişiye ve işe özel olarak inovatif modeller geliştirebiliyor.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

17 saniye ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

29 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

37 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

51 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago