Categories: Ekonomi

Odine Teknoloji-ODINE halka arz hisse fiyatı yorumları

Odine Teknoloji halka arz süreci başlıyor. 13-14-15 Mart tarihlerinde halka arz talep toplama süreci işletilecek olan Odine Teknoloji için aracı kurumlar ve bankalardan ODINE hisse fiyatı yorumları gelmeye başladı. ODINE halka arz fiyat yorumu yayınlayan 3 aracı kurum oldu. Marbaş Menkul, Deniz Yatırım ve Gedik Yatırım, ODINE hisse halka arz fiyat yorumlarının detayları sizler için derledik.

Marbaş Menkul, Odine halka arz hisse fiyatı yorumları

Marbaş Menkul Değerler A.Ş., Odine Teknoloji’nin halka arz sürecine ilişkin raporunu yayınladı. Marbaş Menkul, ODINE halka arz hisse fiyatı olarak 30 TL’nin belirlenmiş olduğunu makul buldu. İşte Marbaş Menkul’un Odine Halka Arz Fiyat Tespit Raporu’nda yer alan bilgiler…

“Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin Fiyat Tespit Raporunda yer alan bilgilerin açıklayıcı ve verilerle desteklenmiş olduğunu düşünmekteyiz. Şirket’e, sektöre ve Şirket’in sektördeki yerine ilişkin olarak verilen bilgi ve verilerin yeterince açıklayıcı olduğunu düşünüyoruz.

Şirket’in halka arz edilecek pay başına değerinin tespitinde iki temel İndirgenmiş Nakit Akımları ve Piyasa Çarpanları Analizi kullanılmış olmasını, İndirgenmiş Nakit Akımları ve Piyasa Çarpanları

Analizine eşit ağırlık verilmiş olmasını uygun buluyoruz.

Firma Değeri/FAVÖK çarpanının esas alınmasını, Türkiye’de benzer faaliyetlerde bulunan halka açık şirketlerin büyük bir bölümü henüz enflasyon muhasebesine göre düzenlenmiş finansal verilerini açıklamadığı için yalnızca yurt dışı benzer şirketlerin 2023 yılı Firma Değeri/FAVÖK çarpanı kullanılmış ve çarpanlara %20 oranında iskonto uygulanmış olmasını, uç değerleri olan çarpanların elenmesini, ayrıca çarpanlar için medyan kullanılmasını uygun buluyoruz.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından hazırlanan Fiyat Tespit Raporu’nda İndirgenmiş Nakit Akımları ve Piyasa Çarpanları Analizi ile Şirket’in halka arz öncesi özkaynak değeri 115.273.100 USD olarak hesaplanmış olup, halka arz öncesi özsermaye değeri üzerinden, %25,80 halka arz iskonto oranı uygulanarak, halka arz fiyatı hisse başına 30 TL olarak hesaplanmış olmasını makul buluyoruz.”

Deniz Yatırım ODINE halka arz hisse fiyatı yorumları

Odine Teknoloji hisse halka arz fiyat yorumu yayınlayan bir diğer aracı kurum da Deniz Yatırım oldu. Deniz Yatırım, ODINE hisse halka arz fiyatıyla ilgili raporunda şu ifadelere yer verdi:

“Şirket ve Şirket’in faaliyet gösterdiği sektör hakkında yeterince bilgi verildiği ve değerleme metodunun yeterince açıklandığı görüşündeyiz.

Borsa İstanbul’da Şirket ile benzer alanda faaliyet gösteren şirketlerin 2023 yıl sonu verilerinin henüz kamuya açıklanmaması sebebiyle Çarpan Analizi Yöntemi’nde sadece yabancı şirketlere yer verilmesinin makul olduğunu değerlendirmekle beraber benzer şirket olarak dikkate alınan bazı şirketlerin hem faaliyet kapsamları hem de piyasa değerleri itibarıyla Şirket’e göre konumlanmalarının farklı seviyede olduğuna dikkat çekiyoruz.

FD/FAVÖK Çarpanı hesaplanırken, uç değerlerin dışarda bırakılmasını ve hesaplanan medyan üzerinden iskonto yapılmasının uygun olduğunu değerlendiriyoruz.

İndirgenmiş Nakit Akımları analizinde gelir projeksiyonundaki kalemlerin ayrı ayrı açıklanarak tahmin edilmesinin detaylı ve açıklayıcı olduğunu değerlendiriyoruz.

Sonuç olarak; Yukarıdaki görüşlerimiz ile birlikte; beklenen değerlerin oluşmasının, projeksiyonların gerçekleşmesine doğrudan bağlı olduğuna dikkat çekerek halka arz şirket değerini makul buluyoruz.”

Gedik Yatırım, Odine Teknoloji halka arz fiyatı yorumu

Gedik Yatırım, Odine  halka arz hisse fiyatının 30 TL olarak belirlenmesini makul bulan bir diğer aracı kurum da Meksa Yatırım oldu.

İşte Gedik Yatırım’ın ODINE hisse fiyatı yorumları…

 

 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

30 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

39 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

52 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago