Categories: Dünya

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’de dün açıklanan tüketici enflasyonunun martta beklentileri aşması sonrası ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine haziranda başlama ihtimalinin zayıflamasıyla negatif seyrin hakim olduğu pay piyasalarında, beklentilerin altında gelen üretici enflasyonunun ardından teknoloji hisselerindeki yükselişin öncülüğünde toparlanma görüldü.

Ülkede bugün açıklanan verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), martta aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,1 arttı.

Analistler, beklenenden güçlü gelen tüketici enflasyonuna ilişkin verilerin ardından tahminlerin altında kalan üretici fiyatlarındaki artışın yatırımcıların enflasyona ilişkin endişelerini bir miktar hafiflettiğini belirtti.

Dün açıklanan verilerin ardından faiz oranlarının bir süre daha yüksek kalacağına dair beklentilerle yükselişe geçen ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,58 seviyesine çıktı.

Verilerin yanı sıra Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri de takip edilirken, New York Fed Başkanı John Williams, yakın vadede para politikasında ayarlama yapılmasına açık bir ihtiyaç olmadığını belirtti.

Boston Fed Başkanı Susan Collins de para politikasını gevşetmeye başlamak için gereken güveni kazanmanın önceden düşünülenden daha fazla zaman alabileceğini, bu yıl daha az faiz indiriminin gerekebileceğini ifade etti.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ise son verilerin ekonomi genelinde fiyat baskılarının daha geniş bir temelde hafiflediğine dair güvenini artırmadığını aktardı.

Analistler, JP Morgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup gibi ABD’nin önemli bankalarının yarın açıklayacağı bilançolarının piyasaların odağında olduğunu belirtti.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

28 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

36 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

49 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago

İsrail medyası duyurdu: İsrail, İran’a misilleme kararı aldı

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin dünkü toplantısında, İran'ın füze saldırılarına, ABD ile koordine edildikten sonra "güçlü bir…

1 saat ago