MEKAG işlem tarihi belli oldu! İşte halka arz olan MEKAG’ın borsada işleme açılacağı tarih

Meka Beton, Borsa İstanbul’da işleme açılma tarihi belli oldu. Mekag koduyla Borsa İstanbul Yıldız Pazarı’nda işlem görecek olan Meka Beton işlem tarihi 12 Ekim 2023 Salı olarak açıklandı. Megah yarın Borsa İstanbul’a işlem görmeye başlayacak. 

Gelin biraz hafızamızı tazeleyelim ve Mekag halka arz sürecinin ayrıntılarına birlikte bakalım.

Meka Beton Mekag koduyla halka arza geçen hafta çıkmıştı. Halka arz talep sürecinde Mekag’ın hisse başına fiyatı 25 TL olarak açılanmıştı. Mekag halka arz talep sürecinden 3 milyon 179 bin 199 kişi faydalandı ve Mekag’ın ilk yatırımcıları oldu. Halka arz sürecinde Mekag hissesi talebinde bulunan yatırımcılara 150 TL karşığında 6 lot düştü. 

Mekag yarın Yıldız Pazar’da işleme açılıyor

12 Ekim Perşembe günü Yıldız Pazar’da işleme başlıyor.

Mekag’ın borsada işleme açılmasıyla ilgili Borsa İstanbul’dan gelen açıklamanın detayları ise şöyle: “Meka Beton Santralleri İmalat San. ve Tic. A.Ş.’nin ( Şirket) sermayesini temsil eden 62.500.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi’nin 8’inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır. Halka arz edilen 16.900.000 TL nominal değerli Şirket payları 12/10/ 2023 tarihinden itibaren Yıldız Pazar’da 25 TL/ pay baz fiyat, “MEKAG.E” kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir.”

Meka Beton kimin, sahibi Mehmet Kaybal kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Meka Beton kimin, sahibi kim? sorusunun yanıtı işadamı Mehmet Kaybal’dır. Aslen Kırıkkaleli olan Meka Beton’un sahibi Mehmet Kaybal 1953 doğumludur. Meka Beton’un sahibi Mehmet Kaybal bugün 70 yaşındadır. Meka Beton’un sahibi Mehmet Kaybal, başarılı bir eğitim sürecinin sonrasında 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü birincilikle bitirdi.

Lisans mezuniyetinin ardından 7 yıl global ve büyük çaplı firmalarda görev yaptıktan sonra, 1987 yılında Ankara’da sanayi olgusunu yaratan ve döneminin sanayi startuplarının ekosistemi olan Ostim’de Meka Mühendislik Ltd. Şti. adında bir işletme kurdu. Başlangıçta endüstriyel operasyonlara ileri mühendislik çözümleri sunan bu firma bugünkü anlamda Ar-Ge ve inovasyon Merkezi olarak faaliyet göstermiştir.

Mehmet Kaybal,  MEKA’yı 2000 yılında farklı makine üretimlerinden vazgeçirip, beton santrali üretimine odaklandırdı. 2010 yılından itibaren gündemine aldığı agrega üretimi ve madencilik endüstrilerine yönelik ekipman ve tesisleri üretme ile yaşadı.

Halen Mehmet Kaybal liderliğinde; ABD, İngiltere, Norveç, Avustralya, Rusya, Fransa, Belçika, Malezya, Yeni Zelanda, Meksika, Filipinler, Tanzanya, Kanada dahil 110’dan fazla ülkede tesis ve ekipmanları kullanılan MEKA, Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçısı arasında yer alarak, Ankara İli Kurumlar Vergi Sıralamasında ilk 100’e girerek (2007) Türkiye için değer üretmeye devam ediyor.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Kuruluş Osman 166.bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte detaylar

Kuruluş Osman hayranları 166. bölüm fragmanını merakla bekliyor. 9 Ekim’de yayınlanacak yeni bölüm fragmanını izleme…

38 saniye ago

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

12 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

15 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

21 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

31 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

38 dakika ago