Categories: Ekonomi

KOTON halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, teminat gösterme var mı?

Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş. halka arz onayı sonrası geri sayım başladı. 30 Nisan, 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde halka arza talep toplamaya çıkacak olan KOTON halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar şimdiden T1-T2 bakiye kullanımına ilişkin kararları merak ediyor. Biz de siz halka arz yatırımcıları için KOTON halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, KOTON halka arz teminat gösterme/ blokaj var mı? sorularının yanıtlarını KOTON halka arz izahnamesinden bularak sizin için yanıtladık. Her halka arz sürecinin kendine has kuralları vardır. Bu kurallar halka arz talep toplamaya katılmak ve KOTON hissesi almak isteyen yatırımcıların yapacağı işlemleri doğrudan etkiler. Bu nedenle ‘Koton halka arz hissesi nasıl alınır, KOTON halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, KOTON halka arz teminat gösterme var mı, Koton halka arz blokaj var mı?’ sorularının yanıtlarını siz kolaylıkla KOTON halka arza katılın diye tek tek yanıtladık. 

KOTON halka arz T1-T2 var mı?

Koton halka arzında T1-T2 yok! Yani yatırım hesabınızda bulunan T1-T2 bakiyeler KOTON halka arzında kullanılamayacak. Yatırımcılar Koton halka arz hissesi almak isteyenler henüz nakte dönmemiş T1-T2 bakiyesindeki kaynaklarını kullanamayacaklar. KOTON halka arzında teminat ve fon blokaj / hisse blokaj yöntemleri kullanılabilecek. 

Koton halka arza nasıl katılırım, KOTON halka arz hissesi nasıl alınır?

Koton Mağazacılık halka arzına katılmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey bir borsa hesabı açtırmak. Eğer bir banka yada aracı kurumda halihazırda kullandığınız bir borsa hesabınız varsa müşterisi olduğunuz banka veya aracı kurumun ekranlarından halka arza katılabilirsiniz. 

Koton halka arzı eşit dağılımla gerçekleşecek. Ancak KOTON halka arz borsada satış yöntemiyle YAPILMAYACAK. Bu detay KOTON halka arz hissesi alış şeklini de belirleyen ana unsur olacak. Eğer bir hisse ‘borsada satış yöntemiyle’ halka arz OLMUYORSA hisse senedi alımı ‘halka arz’ sekmesinden yapılır. Bu nedenle KOTON hissesini ‘hisse senedi alış’ ekranında göremezsiniz. Yani KOTON hissesi almak istiyorsanız hisse senedi alış ekranına değil,  ‘halka arz‘ ekranına girmeniz gerekecek.

KOTON halka arz talep toplama saatleri kaç?

KOTON halka arz talep toplama saatleri de belli oldu. KOTON hissesi almak için talep girişlerinizi sabah 09.00 ile akşam 17.00 arasında yapmanız gerekmekte. Koton Mağazacılık halka arz talep toplama tarihleri 30 Nisan, 2 ve 3 Mayıs olarak duyuruldu.

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

5 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

34 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

42 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

55 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago