Categories: Ekonomi

KCHOL hisselerini uçuracak dev satın alma! Sağlık devinin yüzde 80’ini artık Koçların!

Koç Holding-KCHOL, Anatolia Hospital markasıyla Antalya’da özel hastane işletmeciliği sektöründe faaliyet gösteren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 80 payına denk gelen kısmı satın alacağını duyurdu. Koç Holding’den bugün (4 Ocak) tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu-KAP’a yapılan açıklamayla dev satın alma duyuruldu. 

Açıklamada Anatolia Hospital markasıyla Antalya’da özel hastane işletmeciliği sektöründe faaliyet gösteren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin (“KMC”) sermayesinin %80’ine denk gelen toplam 66.581.000 TL nominal değerli payın Şirket tarafından satın alınmasına karar verildiği ve bu doğrultuda Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalandığı belirtildi. Taraflarca pay alım bedelinin 110.000.000 Avro tutarındaki şirket değeri üzerinden net borç ve işletme sermayesi düzeltmeleri yapılarak belirlenmesi konusunda mutabık kalındığı ifade edildi.

İşte Koç Holding’den gelen dev satın alma açıklamasının detayları…

“Koç Holding’in sağlık sektöründe büyüme fırsatlarına yönelik değerlendirmeleri  kapsamında, Yönetim Kurulumuz tarafından, Anatolia Hospital markasıyla Antalya’da özel hastane işletmeciliği sektöründe faaliyet gösteren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin (“KMC”) sermayesinin %80’ine denk gelen toplam 66.581.000 TL nominal değerli payın Şirketimiz tarafından satın alınmasına karar verilmiş ve bu doğrultuda Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalanmıştır.

Devre Konu Paylar için Şirketimizce ödenecek pay alım bedelinin 110.000.000 Avro tutarındaki şirket değeri üzerinden net borç ve işletme sermayesi düzeltmeleri yapılarak belirlenmesi konusunda mutabık kalınmış olup, Satın Alım Bedeli KMC’nin 31 Aralık 2023 tarihli mali tabloları hazır olduğunda belirlenecek ve ayrıca kapanış sonrası uyarlamalara tabi olacaktır.

Kapanış sonrasında KMC’nin yönetimi ve pay sahiplerinin hak ve yükümlülükleri ile kalan paylara yönelik esasları düzenlemek üzere, Şirketimiz ve KMC’de pay sahibi olarak kalacak toplam %20 paya sahip olacak Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel (“Azınlık Hissedarlar”) arasında ayrıca bir pay sahipleri sözleşmesi imzalanması öngörülmektedir.

İşlemin tamamlanması Rekabet Kurulu onayı alınması dahil belirli kapanış koşullarının gerçekleşmesine bağlı olup, kapanışın 30 Nisan 2024 tarihine kadar gerçekleşmemesi halinde tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı bulunmaktadır.

Konuya ilişkin önemli gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.”

 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

30 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

39 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

52 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago