Categories: Ekonomi

En çok para kazandıran 20 hisse senedi listesi | Uzmanları açıkladı, alan paraya para demeyecek!

Merkez Bankası her gün yeni bir parasal sıkılaştırma kararı alıyor. Yatırımcılar için yatırım aracı alternatifleri daralırken, borsaya ilgi yükseliyor. Ancak parasını borsaya yatırmak isteyen yatırımcılar hangi hisse senetlerini seçmeli, hangi hisse senedi para kazandırır? sorularına yanıt arıyor. Borsa uzmanları ise yatırımcılara yol gösterici bir liste hazırladı. Borsada endeks üstü kazanç sağlama potansiyeli olan 20 hisse senedini ve hedef fiyatları listesini hazırladıklar. İşte borsada yatırımcısına yüzde 65’e kadar kar getirmesi beklenen 20 hisse senedi ve hedef fiyatları…

MAVİ, THYO, BIMAS…

Alb Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan Borsa İstanbul’da öne çıkan hisse senetlerine ve sektörlere ilişkin şu bilgileri verdi: 

“Türkiye’de bu yıl gerçekleşen genel seçimlerin ardından ekonomi politikalarında yaşanan değişim, hisse senedi piyasalarına da doğrudan yansıdı. Bununla birlikte ülkenin enflasyon ve CDS risk primi başta olmak üzere güncel makroekonomik göstergeleri de, Borsa İstanbul’da hisse senedi performansları üzerinde etkili oldu. BIST100 endeksi, bu yıl gördüğü dip nokta olan 4.311 seviyesine göre, yaklaşık yüzde 90 prim yaparak önemli kazanç fırsatları sundu. Bu süreçte birçok hisse senedi de yüzde 100’ün üzerinde primlendi. Ancak özellikle son 4 haftalık süreçte endekste bir soluklanma söz konusu. TCMB politika faizinin yüzde 30’a yükselmesi de mevcut kompozisyona dâhil olunca, yatırımcıların hisse seçiminde çok daha seçici olunması gereken bir döneme girildi.

Bugün, TCMB tarafında hali hazırda devam eden sıkılaşma adımlarının gelecekte de devam etmesi bekleniyor. Özellikle son dönemde mevduat ve kredi faizlerinin yükselmesi de talepte baskılanmaya neden oluyor. Bu nedenle yüksek faize rağmen talepte canlılığın devam edeceği beklentisi ile gıda ve tekstil gibi sektörlere odaklanmayı nispeten daha doğru bir strateji olarak görüyoruz.

Bu noktada model porftöyümüzde de yer alan MAVI hissesinin, endeks üzerinde getiri sağlayacağını düşünüyoruz.

BIMAS hissesi de enflasyonist fiyatlama avantajı, güçlü nakit akışı, durağan piyasalarda canlılığını koruyan faaliyet alanı gibi defansif yönleriyle öne çıkıyor. Bu sebeple BIMAS’ta da geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz.

Bununla birlikte güçlü bir turizm sezonunun etkisi ile yolcu sayılarında ve yolcu birim ücretlerinde yukarı yönlü bir ivmelenme yaşanıyor. Bu kapsamda havacılık sektöründe THYAO hissesinin, endeks üzerinde getiri sağlayabileceği beklentisindeyiz. TAVHL şirketinde ise geri çekilmelerin alım fırsatı olduğunu düşünüyoruz.

İhracat potansiyeli ile FROTO ve dağıtım iş kolunun enflasyona dayalı kâr artışı sağlaması avantajıyla ENJSA da, beğendiğimiz hisseler arasında yer alıyor. Yüksek faiz ve enflasyon döneminde prim ve yatırım portföy gelirinin artması ile ek nakit akışı oluşturabileceği beklentisi, sigorta sektörünü de öne çıkarabilir.”

DOHOL, EREGL, ECILC ve TEKFEN

Ahlatcı Yatırım Araştırma Uzmanı Tuğba Ekin’in Borsa tahminleri ise şu şekilde:

“Endeks üstü getiri sağlayabilecek firmalara dair keskin bir tahminde bulunmak güç olsa da, orta ve uzun vadede hedefine ulaşacağını düşündüğümüz; uzun vadeli model portföyümüzde de yer alan hisse ve hedef fiyatları şu şekildedir;

Ayrıca;

Yapılan teşvikler ile ihracatı yüksek firmaların hedef fiyatları yukarı revize edilebilir. Diğer yandan Taş Toprak Endeksi’nde yer alan ve depremzede şehirlerin yeniden imarında tedarik zincirinde yer alabilecek firmaların satış rakamlarının da yukarı taşınması olası.

Sigortacılık Endeksi son haftalarda hızla yükselmeye devam ediyor. Bizimde model portföyümüzde bulunan Türkiye Sigorta (TURSG) için ikinci çeyrek bilançoları sonrası hedef fiyatımız 33.55 seviyesindeydi. Günümüzde bu hedef fiyatı geçen TURSG’nin 40,00 TL üzerini test ettiğini görüyoruz.

Sigortacılık Endeksi de önümüzdeki dönem Taş Toprak Endeksi gibi parlamaya devam edecektir. Yine Bankacılık hisselerinde yabancı takas oranı artmaya devam ediyor. Defter değerlerinin altında olan bankacılık hisselerine de portföylerde yer ayrılabilir. Parasal sıkılaşma içerisinde olduğumuz bu dönemde Bankacılık üzerinde bir baskı olsa da karlılıkların yüksek olduğunu ve çarpan değerlerinin piyasa geneline göre avantajlı olduğunu görüyoruz.

Borsa İstanbul’da genel görünüm pozitif eğilim içerisinde fiyatlamayı sürdürürken başta BİST 30 hisseleri olmak üzere enflasyon üzeri getiri sağlanacağını düşünüyoruz. Uzun vadeli portföy hazırlarken riski optimal dağıtmak gerektiği için çoklu sektör seçimi yapmak durumunda kalıyoruz. Riski optimal kılarken daha yavaş fiyatlanan ama uzun vadede endeksin üzerinde kalabileceğini düşündüğümüz hisseleri seçmeye özen gösteriyoruz.

Paylaştığımız portföy içerisinde yer alan DOHOL, EREGL, ECILC ve TEKFEN için potansiyel getiri oranı kısmen biraz daha yüksek olabilir.”

Yüzde 50 üstü getiri potansiyeli olan hisseler

Ekonomim’in haberine göre, Dinamik Yatırım Araşıtram Uzmanı Ceyhun Yavaş’ı yüzde 50 ve üstü getiri getirme potansiyeline sahip hisse senetlerine ilişikn açıklamaları şöyle:  

“BIST-100 endeksi, 8.000 seviyesi üzerine kalıcı bir şekilde yerleşmek için çabalıyor. Para politikalarında atılan adımların kredi derecelendirme kuruluşlarının raporlarında da karşılık bulmasını ve görünümümüzü desteklemesini ilgiyle takip ediyoruz.

Endeksin yeni seyir hikâyesinin de bu noktada başlayabileceği görüşündeyiz. Kredi derecelendirme kuruluşlarına göre, halen yatırım yapılabilir seviyenin uzağında konumlanıyoruz. Ancak, görünümdeki değişim reformist adımlarla desteklenirse, endeks için yeni bir seyir hikâyesi oluşabilir.

Hisse fiyatlarını sektör dinamikleriyle birlikte incelediğimizde sonuçlar, banka hisselerinin küresel ölçekte halen çok ucuz olduğunu ve endeks üstü getiri performansına ulaşabileceklerini gösteriyor. Özel bankaları, faktoring ve finansal kiralama şirketlerini izleyebilir, özellikle bankacılık dışı gelirleri oldukça yüksek olan Akbank’ı listenin başına tutturabiliriz. Akbank’ın yüzde 39 yükseliş potansiyeli ile 43.20 TL hedef fiyata ulaşabileceğini düşünüyoruz.

Enerji alanında ise küresel şirketlerin resesyon etkisiyle gerilemesi ve iflas etmesi, teşvikleri canlı tutuyor. Dolayısıyla bu alanda yükselişin devam edebileceğini düşünüyoruz. Aksa Enerji’nin de yatırımlarının henüz hisse fiyatlarına yansımadığı görüşündeyiz.

Havacılık sektörü, petroldeki yükseliş hareketi ve Eris varyantıyla ilgili haber akışıyla bir miktar baskı altında kaldı. Yine de üçüncü çeyrek için olumlu görüşlerimizi koruyor ve TAV Havalimanları ve Pegasus hisselerini ön planda tutuyoruz. Hatta TAV Havalimanları’nın sektör performansının gerisinde durduğunu düşündüğümüzden, 123 TL’den fiyatlanan hissenin yaklaşık yüzde 34’lük bir yükselişle 165 TL’ye ulaşacağını tahmin ediyoruz.

Pegasus’ta ise yapılan yatırımlar ve bilançosundaki iyileşmenin etkisiyle 824 TL’den yüzde 51 değer kazanarak 1.250 TL seviyesine yükselmesini beklemekteyiz.

Petro-kimya alanında ise TÜPRAŞ’ın bedelsiz sermaye artırımını ve marjlardaki iyileşmenin etkisini iyi bir şekilde kullandığını düşünüyoruz. Ancak PETKİM’in marjlardaki iyileşmeyi henüz fiyatlarına yansıtamadığı fikrindeyiz. Şirketin, sektör performansı ve rafineri marjlarının etkisini yansıtarak 21 TL’den 32 TL’ye yükselebileceğini, dolayısıyla yüzde 52’lik bir getiriye ulaşabileceğini tahmin ediyoruz.”

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

7 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

35 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

44 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

57 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago