ECE Türkiye, 2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi

Yönetmekte olduğu yaklaşık 200 alışveriş merkezi ile Avrupa sektör lideri Alman ECE Marketplaces’in iştiraki olarak faaliyetlerini sürdüren ECE Türkiye, başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek sektörde fark yaratmaya devam ediyor. ECE Türkiye tarafından yönetilen alışveriş merkezlerinde, 2023 yılının ilk sekiz ayında toplamda 47 bin metrekarelik alanı kapsayan 152 kiralama sözleşmesine imza atıldı. 

600 bin metrekarelik alanda 2 bin 500 kira kontratını yönetiyor

ECE Türkiye’nin, güçlü ve prestijli AVM’lerden oluşan bir portföye sahip olduğunun altını çizen Kiralama Direktörü Burak Dalgın, “Yönetim portföyümüzde, dokuzu faaliyet halinde, üçü ise inşaat aşamasında olan 12 alışveriş merkezi bulunuyor. İnşaatı devam edenlerle birlikte toplam 600 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 2 bin 500 kira kontratını yönetiyoruz” diye konuştu.

“Güçlü kiralama performansımız, alışveriş merkezlerimizin markalar için çekici perakende noktaları olduğunun bir kanıtı”

ECE Türkiye yönetim portföyünde yüzde 99’luk bir doluluk oranıyla hizmet vermeye devam ettiklerini de ifade eden Dalgın, “Yeni AVM arzının kısıtlı olduğu sektörümüzde faaliyette olan alışveriş merkezlerimizde farklı hedef kitlelerin görmek istediği markalara, yeni konseptlere yer vermek ve perakende harici fonksiyonlarla alışveriş merkezlerimizin çekim gücünü artırmak üzere yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Marka karmalarımızı yürürlükteki sözleşmelerin sürelerini de gözeterek güncel tutmak, perakendecilerin taleplerine ve performanslarına göre bu mağazaları fiziki şartlar dahilinde büyütmek, küçültmek, açık alanlar eklemek gibi farklı operasyonları AVM’lerimiz faaliyet halindeyken gerçekleştiriyoruz. 2023 yılının ilk sekiz aylık döneminde yaklaşık 47 bin metrekare bir alanın kiralaması/yeniden kiralaması yapıldı ki bu da orta ölçekli bir AVM’nin kiralanabilir alanına tekabül ediyor. Bunun yanı sıra inşaatı süren üç yeni projemizin kiralama görüşmeleri de hızlı bir şekilde devam ediyor. Güçlü kiralama performansımız, alışveriş merkezlerimizin markalar için çekici, istikrarlı ve rekabetçi perakende noktaları olduğunun ve sektördeki güvenilirliğimizin bir kanıtı” dedi. 

ECE Türkiye’nin 2023 yılında kiralama anlaşması imzaladığı markalar arasında Boyner, Brandy’s, Brooks Brothers, Calvin Klein, Damat Tween, Dyson, EA7, Gant, Lacoste, Lego, Mediamarkt, Nautica, Network, SPX, Superstep, Teknosa ve Zara gibi markalar yer alıyor. Firma, alışveriş merkezlerinde ayrıca müşterilerin talep ettiği, onların yaşam tarzını yansıtan fonksiyonlara da yer veriyor. Antalya Migros AVM’de 450 metrekare bahçeden ve dokuz üniteden oluşan alternatif yeme-içme alanı Migros Mood da bunlardan biri. 

Ece Marketplaces’in performansı geçen yıla oranla yüzde 30’un üzerinde arttı

Alman ECE Marketplaces ise bir önceki yılın ilk yarısına kıyasla yaptığı kiralama sözleşmesi sayısını yüzde 30’un üzerinde artırdı. 2023 yılının ilk yarısında, firma tarafından yönetilen alışveriş merkezlerinin 140’ında toplam bin 300 kiralama sözleşmesi imzalanarak 380 bin metrekarelik alanın kiralaması yapıldı. ECE, sadece Almanya’daki AVM’lerde aynı dönemde kiralanabilir alanı 250 bin metrekareyi aşan 750 kiralama sözleşmesi imzaladı. 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

7 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

10 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

15 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

26 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

32 dakika ago

Benfica vs. Atletico Madrid maçı şifresiz canlı yayın izleme linki

Benfica ve Atletico Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de başlayacak. Maçın canlı yayın bilgileri ve…

38 dakika ago