Categories: Ekonomi

Doğuş Otomotiv-DOAS temettü hesabıma yatmadı neden diyenler bu tarihe ve hesaba dikkat!

Doğuş Otomotiv’de beklenen temettü pay dağıtımı bugün. DOAS hissesi olanlar heyecanla şirketin temettü ödemelerini hesaplarına aktarmasını bekliyor. Hisse başına 5,11 lira temettü ödemesi yapacağını açıklayan Doğuş Otomotiv’de 24 Kasım Cuma yani bugün temüttü pay dağılımlarının yapıldığı gün. Yani bugün tüm DOAS hissesi sahiplerinin kaç hisse senedi karşığı ne kadar temettü alacağının netleşeceği gün. Doğuş Otomotiv’de temettü pay dağılımı günü bugün olunca DOAS yatırımcıları da haliyle hesaplarında temettü ödemesi görmek istiyor. Hesaplarına Doğuş Otomotiv’den temettü ödemesi gelmeyen yatırımcılar ise endişeli. ‘Doğuş Otomotiv temettü hesabıma geçmedi, DOAS temettü hesabına gelmedi neden, ne yapmalıyım?’ sorularının yanıtlarını şimdiden aranır oldu. Biz de Doğuş Otomotiv yatırımcıları için temettü ödemelerine ilişkin iki önemli detayı yazmak istedik. Eğer Doğuş Otomotiv temettü ödemesi hesabıma yatmadı diye endişe ediyorsanız bakmanız gereken ilk şey ‘Doğuş Otomotiv-DOAStemettü ödeme tarihi’ ve ‘Hisse senedi alımı yaptığınız aracı kurum yada bankadaki yatırım hesabınız’.

Gelin şimdi DOAS temettü hesaplara ne zaman yatacak? detaylıca öğrenelim.

Doğuş Otomotiv temettü hesaplara 28 Kasım 2023 Salı günü yatacak.
Doğuş Otomotiv  temettü pay dağılımı 24 Kasım 2023 Cuma günü yapıldı. Yani 24 Kasım’da hangi DOAS yatırımcısında kaç hisse senedi var ve her yatırımcı ne kadar temettü alacağın kesin hesabı bu tarihte gerçekleşti. 23 Kasım Perşembe akşamı seans kapanışında hisse senedi sahibi olan herkes bu hesaba dahil edildi ve temettü alımına hak kazandı.

Yasal düzenlemeye göre temettü ödemeleri pay dağılımından 2 iş günü sonrası yatırımcıların hesaplarına aktarılır. Bu her temettü ödemesi için geçerli olan yasal bir düzenlemedir. 2 iş günü şartı DOAS hisseleri için de uygulanıyor. Bu yasal düzenleme nedeniyle, Doğuş Otomotiv temettü ödemeleri pay dağılımını yapıldığı tarihten 2 iş günü sonra yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Bu hesaba göre, 2 ‘iş günü’ sonrasında Doğuş Otomotiv-DOAS temettü ödemeleri hesaplara 28 Kasım 2023 Salı günü hesaplara geçmeye başlayacak. Araya giren hafta sonu tatili 2 iş gününden sayılmayacak. 

Doğuş temettü ödemeleri için yatırım hesabınıza bakın

‘Doğuş Otomotiv-DOAS temettü hesabıma geçmedi’ diye merak edenler eğer tarihler henüz 28 Kasım’ı göstermiyorsa endişe etmenize gerek yok. Yukarıda da anlattığımız üzere DOAS temettü ödemeleri 28 Kasım 2023 tarihinde hesaplara aktarılmaya başlanacak. Tarihler 28 Kasım’ı gösterdiğinde ve hala ‘DOAS temettü hesabıma yatmadı’ diyorsanız kontrol etmeniz gereken bir diğer şey de nereye, hangi hesaba baktığımız olmalı. Bir çok yatırımcı temettü ödemesinin bankalarda bulunan vadeli, vadesiz hesaplara aktarılacağını düşünür. Oysa ki temettü ödemeleri, hisse alımı yaptığımız yatırım hesabınıza yatar. Banka yada aracı kurumlardaki yatırım hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın.

 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

5 saat ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

6 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

6 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

7 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

7 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

7 saat ago