Categories: Ekonomi

Batı Ege GYO sahibi kim, ne iş yapar?

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş 30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında halka arz oluyor. BEGYO halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar ise ortak olacakları şirketin yönetim yapısını ve sahipleri hakkındaki bilgileri merak ediyor. Biz de siz halka arz yatırımcıları için Batı Ege GYO hakkındaki tüm merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bu haberimizde derledik. Batı Ege GYO kimin, sahibi kim? Batı Ege GYO ne iş yapar, BEGYO sahibi Avni Çelik kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? sorularına bu haberdeki detaylardan ulaşabilirsiniz. Gelin Batı Ege GYO-BEGYO kimin, ne iş yapar sorularının yanıtlarıyla başlayalım.

Batı Ege GYO-BEGYO kimin, sahibi kim?

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Denizli’de ve tüm Ege Bölgesi’nde gayrimenkul sektöründe yeni yatırımlar geliştirmek amacıyla kurulmuş bir yatırım şirketidir. Türk gayrimenkul sektörünün lider kuruluşu Sinpaş ile başta tekstil sektörü olmak üzere Ege bölgesinin önde gelen yatırımcılarından olan Baltalı Grup işbirliği ile 05.07.2011 tarihinde kurulmuştur. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Avni Çelik yürütmektedir.

Batı Ege GYO ne iş yapar?

Batı Ege GYO’nun internet sitesinde yayınladığı ‘hakkımızda’ bilgisinde faaliyet alanlarına ilişkin şu veriler yer almaktadır.

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Denizli’de ve tüm Ege Bölgesi’nde gayrimenkul sektöründe yeni yatırımlar geliştirmek amacıyla kurulmuş bir yatırım şirketidir. Türk gayrimenkul sektörünün lider kuruluşu Sinpaş ile başta tekstil sektörü olmak üzere Ege bölgesinin önde gelen yatırımcılarından olan Baltalı Grup işbirliği ile 05.07.2011 tarihinde kurulmuştur. Kendi alanlarında öncü olan bu iki kuruluş, bilgi birikimlerini ve kurumsal yeteneklerini gayrimenkul sektöründe birleştirerek güç birliği yapmışlardır.

İki başarılı şirketin sinerjisiyle yola çıkan Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ilk yatırımını Denizli’de, Denizli’nin ilk karma kullanımlı konut ve alışveriş merkezi projesi olan AquaCity ve AquaMall AVM ile hayata geçirmiştir. Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, toplam 228 bin metrekare alan üzerine kurulu bir projeyi hayata geçirerek Denizli’de ve Ege Bölgesi’nde adından söz ettiren bir şirket olacağını tüm kamuoyuna göstermiştir.

Aquacity; 228 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen proje, farklı konseptlere sahip evler, çok katlı iki residence kulesi, çocuk oyun alanları, organik pazar, yeme içme alanları ve alışveriş merkezi içeren karma kullanımlı bir projedir. Eşsiz konsepti, alışveriş alanları ve sosyal olanaklarıyla Denizli’nin ve Ege’nin yeni buluşma noktası haline gelmiştir..

Proje için yapılan diğer yatırımlar ise; 3.000 metrekarelik temalı bir oyun parkı, 2.000 metrekarelik kapalı bir spor merkezi, cafeler, restoranlar ve mağazalardır. Kiralamaya uygun ticari mağazaların tasarımı Belçika menşeili mimari tasarım ajansı tarafından hazırlanmıştır.

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bu ilk projesinin ardından Türkiye’nin en büyük projelerine imza atmak üzere çalışmalarına devam etmektedir.”

Batı Ege GYO sahibi Avni Çelik kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, şirketleri neler?

Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen inşaat markalarından Sinpaş GYO’nun da sahibidir. Aslen Çorum Alacalı olan Avni Çelik 1950 doğumludur. 

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Avni Çelik; 1950 yılında Çorum’da doğdu. ilk iş deneyimine ise 13 yaşında hattat olarak başladı.

Ankara Üniversitesi’ni gece okuyabileceği için seçti. Gündüzleri, Mesa’nın ortaklarından birine ait bir alüminyum doğrama firmasında çalıştı geceleri Mühendislik Fakültesi’nde okuyan Avni Çelik, Makine Mühendisliği’nde Necmettin Erbakan’ın öğrencisi oldu.

Bir ay sonra İnşaat Mühendisliği bölümüne geçen Avni Çelik’in karşısına merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kurmaylarından Ekrem Pakdemirli çıktı. Ekrem Pakdemirli, Avni Çelik’in sınıfta kaldığı derslerden birinin hocası oldu. Çelik, Pakdemirli’nin daha sonra şirketinde görev aldığını açıklayacaktı.

Üniversiteden mezun olup İstanbul’a gelen Avni Çelik, Ayvalık Sarımsaklı’da ilk projesini yaptı. Daha sonra kurduğu şirket ise Sahil İnşaat Pazarlama oldu. 1974 yılında ise Sinpaş’ı kuran Avni Çelik, ilk iş deneyimine ise 13 yaşında hattat olarak başladı. 2012 yılında ise Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Değer Mühendisliği dersi vermeye başladı.

Avni Çelik’ in sahip olduğu firmalar:

1. Sinpaş GYO,
2. Sinpaş Yapı,
3. Servet GYO,
4. Prodek,
5. Seranit,
6. Mikron’s,
7. Dekor’s,
8. SAF Gayrimenkul,
9. Çelik & Çelik,
10. Kök Menkul,
11. KAT Turizm,
12. Ottoman Gayrimenkul,
13. Constrall,
14. Yapımek,

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

9 dakika ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

38 dakika ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

46 dakika ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

60 dakika ago

Moringa nedir? Şeker hastalığına çözüm olan bu bitki mide kanserini de yok ediyor!

Modern yaşamın getirdiği hastalıklarla mücadelede doğal çözümler arıyorsanız, moringa tam da ihtiyacınız olan bitki olabilir.…

1 saat ago

Kabartma tozu olmadan balon gibi kabaran hamurun sırrı! 1 çay kaşığı yeterli

Kabartma tozu kullanmadan hamur nasıl kabarır? Sirke ile hamur kabartmanın sırlarını keşfedin! İşte balon gibi…

1 saat ago