Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi bölgesel seyahatleri kolaylaştıracak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin’in ulaşım altyapısını güçlendirecek önemli projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, Kayseri’deki Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı şantiyesini ziyaret ederek projedeki son gelişmeleri açıkladı. 142 kilometre uzunluğundaki hattın saatte 250 kilometre hız kapasitesine sahip olduğunu belirten Uraloğlu, hattın Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile entegre olacağını vurguladı.

Demiryolu altyapısını güçlendirecek

Mersin’in demiryolu projeleri de hızla ilerliyor. Bakan Uraloğlu, Mersin-Gaziantep, Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana ve diğer demiryolu projelerinin sürdüğünü duyurdu. Bu projelerle demiryolu taşımacılığının payının artırılması ve yıllık yolcu sayısının 270 milyona çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, karayollarındaki yük taşımacılığının azaltılması planlanıyor. 2053 hedefleri doğrultusunda, bu projelerin Türkiye’nin demiryolu altyapısını büyük ölçüde güçlendireceği ifade edildi.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı projesi de önemli iyileştirmeler vaat ediyor. Projenin tamamlanmasıyla mevcut 361 kilometrelik mesafe 312,5 kilometreye düşecek ve 6 saat 23 dakika süren yolculuk 2 saat 15 dakikaya inecek. Saatte 200 kilometre hızla çalışacak trenler, yılda yaklaşık 6,4 milyon yolcu ve 100 milyon ton yük taşımayı hedefliyor.

Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı İçin 1,5 Milyar Avro Kredi Sağlandı

Proje için 1,5 milyar Avro’luk kredi sağlandığı açıklandı. Bu hattın tamamlanmasıyla Çukurova Havalimanı’na 10 kilometre uzunluğunda bir hatla erişim sağlanacak. Ayrıca, Mersin ile Ankara arasında bağlantı hatlarının yapılmasıyla Mersin’den Ankara’ya hızlı ulaşımın önü açılmış olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Muhammet Fatih Yavuz

Recent Posts

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

20 saniye ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

4 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

9 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

19 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

26 dakika ago

Benfica vs. Atletico Madrid maçı şifresiz canlı yayın izleme linki

Benfica ve Atletico Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de başlayacak. Maçın canlı yayın bilgileri ve…

31 dakika ago