CANiK, geleceğin mühendislerini Hezarfen Savunma Kampı’nda buluşturdu

Samsun’da düzenlenen Hezarfen Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitim Kampı’nda Türkiye’nin geleceğin mühendisleri bir araya geldi. CANiK’in ev sahipliği yaptığı kampta 80 fen lisesi öğrencisi, savunma sanayinin önemini kavradı ve kariyer planlamalarına yön verdi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 80 fen lisesi öğrencisi, CANiK’in SYS üretim tesislerini gezerek savunma sanayisinin üretim aşamalarını yakından görme imkanı buldu. Öğrenciler, alanında uzman kişiler tarafından verilen sunumlar, atölye çalışmaları, paneller ve söyleşiler aracılığıyla savunma sanayisi ve havacılık-uzay teknolojileri hakkında bilgi edindi. CANiK’in Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, kampa katılan öğrencilere ilham verici bir konuşma yaptı ve gençlere her zaman inançlı ve azimli olmalarını tavsiye etti.
Kamp programı kapsamında öğrenciler, CANiK ve SYS Grup şirketlerinin sunduğu kariyer fırsatları hakkında da bilgi aldı.

Didem Aral, “Bütün ümidimiz gençlikte. İyi eğitimli, çalışkan, işinin ehli Türk insanının eseridir. Gençlerimize destek olmaya, onlara yol açmaya ve global dünyada, evrensel kimlikleriyle aydınlık geleceğe adım atmalarında ön ayak olmaya, başarımızı, tecrübemizi paylaşmaya devam edeceğiz. Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe doğru ilelebet yürümeye, en yüksek teknoloji ile büyük katma değer yaratmaya, her daim araştırmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Hezarfen Savunma Kampı’nın önemi:

CANiK’in bu anlamlı organizasyonu, geleceğin mühendislerini yetiştirmeye ve savunma sanayisine olan ilgiyi artırmaya katkıda bulunuyor.
Kamp sayesinde öğrenciler, savunma sanayisinin önemini kavrıyor ve bu alanda kariyer yapma konusunda teşvik ediliyor. Hezarfen Savunma Kampı, Türkiye’nin milli kalkınma hamlesine önemli bir katkı sunuyor.

Kaynak: ASLIHAN EKER/ÖZEL HABER

Aslıhan Eker

Recent Posts

Kuruluş Osman 166.bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte detaylar

Kuruluş Osman hayranları 166. bölüm fragmanını merakla bekliyor. 9 Ekim’de yayınlanacak yeni bölüm fragmanını izleme…

26 saniye ago

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

12 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

15 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

20 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

31 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

37 dakika ago