Categories: Ekonomi

Batı Ege GYO-BEGYO halka arz hissesi alamıyorum, gözükmüyor neden?

Bu haftanın halka arz olan şirketlerinden biri de Batı Ege GYO-BEGYO. 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde halka arz talep toplama süreci devam edecek olan Batı Ege halka arz hissesi almak isteyenler bugün erken saatlerden itibaren banka ve aracı kurum ekranlarını açtı. Ancak bazı hisse senedi yatırımcıları banka/aracı kurum ekranlarında BEGYO hissesi alamadı, bazı yatırımcılar ise ekranında BEGYO hissesini göremedi. Peki BEGYO halka arz hissesi neden alınamıyor, neden ekranlarda BEGYO.HE/BEGYO.H gözükmüyor? Gelin olası yanıtları tek tek inceleyelim…

Batı Ege GYO-BEGYO hissesini ekranda bulamıyorum, listede çıkmıyor diyorsanız…

Batı Ege GYO-BEGYO halka arzı eşit dağılımla gerçekleşecek. Ancak BEGYO halka arz borsada satış yöntemiyle YAPILMAYACAK. Bu detay BEGYO halka arz hissesi alış şeklini de belirleyen ana unsur. Eğer bir hisse ‘borsada satış yöntemiyle’ halka arz OLMUYORSA hisse senedi alımı ‘halka arz‘ sekmesinden yapılır. Bu nedenle BEGYO hissesini ‘hisse senedi alış’ ekranında göremezsiniz.  Yani Batı Ege-BEGYO hissesi almak istiyorsanız ve BEGYO.HE veye BEGYO. H hisselerini bulamıyorsanız ilk yapmanız gereken hisse senedi alış ekranından çıkıp, ‘halka arz’ ekranına girmeniz olacak. 

Batı Ege GYO-BEGYO hissesi alamıyorsanız bu saatlere dikkat edin!

Batı Ege halka arz hissesi alamıyorsanız kontrol etmeniz gereken ikinci şey ise talep toplama saatleri. BEGYO halka arz talep toplama saatleri günün tamamını kapsıyor. BEGYO halka arz talep toplamaya katılmak için yatırımcılar 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde sadece sabah saat 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında alış yapabilirler. Bu saatlerin dışında ekranlarda BEGYO.HE yada BEGYO.H seçenekleri görünmez, alım yapılamaz, emir girilemez. Emir toplama saatlerinin başlangıcı ve bitişine yakın saatlerde ise aşırı yoğunluk nedeniyle alım yapmakta zorlanabilirsiniz.  

Bir de uyarı da bulunalım! Talep toplama saatleri dışında girilen alış talepleri iptal edilir. 

Hala BEGYO halka arz hissesi alamadıysanız…

Yukarıdaki detayları kontrol etmenize karşın halen Batı Ege GYO halka arza katılamıyorsanız müşterisi olduğunuz banka ve aracı kurumun BEGYO halka arz talep toplama sürecine dahil olup olmadığını kontrol edin. Batı Ege halka arz talep toplama sürecine 3’ü banka olmak üzere toplam 5 kurum katılmadı. BEGYO halka arz talep toplamaya katılmayan bankalar ve aracı kurumlar listesi şöyle:

Akbank

Ak Yatırım

TEB

TEB Yatırım

QNB Finansbank (QNB Finans Yatırım halka arta katılan aracı kurumlar listesinde bulunmaktadır)

Batı Ege GYO-BEGYO halka arza bu bankalar üzerinden katılım yapılamayacak. 

Eğer siz de BEGYO halka arza katılmayan banka ve aracı kurumlardan birinin müşterisi iseniz BEGYO hisse senedi alımı yapamaz, halka arza katılamazsınız. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey BEGYO halka arza katılan banka ve aracı kurumlar listesini kontrol etmek ve başka bir kurumun ekranından alım yapmak olacaktır. 

Eğer bu banka yada aracı kurumların müşterisiyseniz ve yukarıdaki seçenekleri kontrol etmenize karşın halen BEGYO hisessi alamıyor, ekranda BEGYO.HE veya BEGYO.H kodlu hisse senedini göremiyorsanız bankanız yada aracı kurumunuzun müşteri hizmetleriyle görüşün. Teknik bir aksaklık nedeniyle yatırımlarınız gecikiyor olabilir. 

BEGYO halka arza katılan bankalar ve aracı kurumlar listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Lille – Real Madrid maçını Tabii Spor 1’den canlı izle

Lille - Real Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de ekranlarda! Maçla ilgili canlı yayın detayları,…

6 dakika ago

Evde oje çıkarıcısı olmadan ojeyi çıkarmak mümkün mü? İşte en etkili yöntemler!

Evde oje çıkarıcı bulamadınız mı? Panik yapmayın! Bu doğal malzemelerle ojelerinizi kolayca çıkarabileceksiniz. İşte hayat…

10 dakika ago

Kuruluş Osman 165.bölüm ATV canlı izle! Kuruluş Osman 2 Ekim son bölüm tek parça full izle

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman, 165. bölümüyle bu akşam ekranlarda! Diziye dair son bölüm özeti…

15 dakika ago

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkesinin bu yola girdiğini vurgulayarak, "Hiçbir…

25 dakika ago

İsrail, Gazze’de 1 senede 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm…

32 dakika ago

Benfica vs. Atletico Madrid maçı şifresiz canlı yayın izleme linki

Benfica ve Atletico Madrid maçı bu akşam saat 22.00'de başlayacak. Maçın canlı yayın bilgileri ve…

37 dakika ago