12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na rekor katılım

ASLIHAN EKER/ÖZEL HABER

Adana’yı portakal çiçeklerinin kokusuyla saran ve bu yıl 12. kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 1.5 milyona yakın kişinin katılımıyla sona erdi. Karnaval için Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistler hafta sonu boyunca sokakları doldururken, caddelerde yürümek zorlaştı ve trafik durma noktasına geldi. Karnaval’a yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 200 bin kişinin de katıldığı belirtiliyor. Adanalılar da büyük bir coşkuyla karnavala katılarak 12. yıl dönümünü rekor bir katılımla kutladı.

Renkli kortej ve heyecanlı konserlerle başlayan karnaval

Yüz binlerce kişinin caddeleri ve evlerinin balkonlarını doldurduğu kostümlü kortej geçişi ile başlayan karnaval, Cumartesi akşamı gerçekleşen resmi açılış töreniyle başladı. Törenin ardından sahne alan Gazapizm, on binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Herkese hitap eden zengin program

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına da dahil edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda 13 Nisan’dan bu yana yüzlerce etkinlik gerçekleştirildi. Gencinden yaşlısına herkesin kendinden bir şeyler bulduğu etkinliklerde bir arada eğlenen karnaval dostları, mükemmel bir hafta sonu yaşayarak adeta uyumadılar.

Bozkurt: “Karnaval herkese iyi geldi”

Karnaval Komitesi Başkanı ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bu yıl 12. kez düzenledikleri Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın dostluk ve kardeşlik ortamını sağlamak adına çok önemli bir misyon üstlendiğini belirterek şunları söyledi:

“12. yılında yine yüz binlerce insan bu güzel kentte buluştu ve birlikte eğlendi. Buna ihtiyacımız vardı ve Karnaval’ın herkese iyi geldiğini düşünüyorum. Şimdi hedefimiz daha da büyük. Bundan sonraki Karnaval’da dünyanın bütün ülkelerinden çocukların Adana’ya geldiği bir Karnaval hayal ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Nisan’da Adana’da olmanın güzelliğini anlatmaya odaklanacağız. Sadece bir hafta değil Nisan ayının tamamında Adana’nın gezilmeye değer olduğunu anlatacağız.”
Gelecek Yıl Hedef: Dünyanın Çocuklarını Adana’da Buluşturmak

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın her yıl büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini belirten Bozkurt, önümüzdeki yıl karnavala dünyanın bütün ülkelerinden çocukları da katmak istediklerini söyledi. Bozkurt, Nisan ayının tamamında Adana’nın turizm potansiyelini tanıtmaya odaklanacaklarını da sözlerine ekledi.

Adana’ya katkı sağlayan bir karnaval

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’nın turizm potansiyelini tanıtmak ve şehrin ekonomisine katkıda bulunmak için önemli bir fırsat sunuyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin Adana’ya gelmesini sağlayan karnaval, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini de tanıtıyor.

Kaynak: MUHABİR: ASLIHAN EKER

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

41 dakika ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

2 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

2 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

3 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

3 saat ago