Categories: Ekonomi

Türk Traktör temettü verecek mi? TTRAK 2024 temettü tahmini

Türkiye’nin en büyük traktör üreticisi Türk Traktör temettü verecek mi? sorusu hem TTRAK yatırımcılarının hem de portföyüne Türk Traktör hissesi eklemek isteyenlerin gündeminde. Borsa İstanbul’un temettü verimliliği ve istikrarı en yüksek hisseleri arasında yer alan Türk Traktör için, yılın ilk günlerinden itibaren ‘Türk Traktör temettü verecek mi? TTRAK 2024 temettü var mı?’ sorularının yanıtlarını öğrenmek için aramalar yapmaya başladı. 2023 yılında iki kez temettü veren Türk Traktör’den 5 Ocak 2024 tarihi itibariyle gelen resmi bir temettü açıklaması yok. Ancak aracı kurumlar TTRAK için temettü tahminlerini yayınlamaya başladı. TTRAK 2024 temettü tahminini yayınlayan ilk aracı kurum İş Yatırım oldu. İşte detaylar…

Türk Traktör 2024’te temettü ödeyecek mi?

İş Yatırım tarafından yayınlanan Türk Traktör 2024 temettü tahmini raporuna göre, ‘Türk Traktör temettü verecek mi, TTRAK 2024’te temettü ödeyecek mi? sorusunun yanıtı ‘EVET.’  İş Yatırım, TTRAK 2024 yılında hisse başına 70,52 TL temettü ödeyeceği öngörüsünü yayınladı. İş Yatırım’ın Türk Traktör temettü raporuna göre, TTRAK temettü verimliliği tahmini yüzde 10,59 oldu.

İş Yatırım TTRAK temettü tahmini düşürdü

İş Yatırım, yayınladığı bir önceki Türk Traktör temettü raporunda temettü tahmini hisse başına 81,17 TL seviyesindeydi. İş Yatırım yayınladığı son raporda TTRAK temettü tahminde öngörüler düşürüldü ve 81,17 TL olan hisse başına TTRAK temettü tahmini 70,52 TL seviyesine çekildi. 

Türk Traktör en yüksek temettü verimliliğine sahip üçüncü şirket

İş Yatırım’ın Türk Traktör için açıkladığı temettü verimliliği oranında dikkat çeken bir detay da bulunuyor. İş Yatırım’ın yüzde 10,59 olarak olarak açıkladı Türk Traktör 2024 temettü verimliliği oranı, temettü tahmini açıkladığı şirketler içindeki en yüksek üçüncü temettü verimine sahip.

TUPRS temettü 2024

Türk Traktör 2023 yılı ilk 9 aylık döneminde toplam 6 milyar 295 milyon 874 bin TL kâr elde etti. Türk Traktör, yüksek kârlılığının yılın kalan bölümlerinde de devam ettirme beklentisi, 2024 TTRAK temettü ödemesi ihtimalini de yükselten bir detay olarak değerlendiriliyor. 

TTRAK yatırımcıları için 2024 temettü uyarısı!

Aracı kurumlardan gelen temettü açıklamaları şirket finansalları dikkate alınarak hazırlanan birer tahmindir. Şirketler aracı kurumların tahminlerinin altında yada üstünde temettü ödemesi yapabilir yada temettü ödemesi yapmamayı tercih edebilir. Temettü ödemesine ilişkin kesin kararlar ancak şirketlerin yönetim kurullarınca verilir. Bu nedenle aracı kurumlardan gelen temettü tahminleri bilgilendirme amaçlı olup, kesinlik içermez, yatırım tavsiyesi değildir. 

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

ENAG eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) eylül ayı enflasyon verilerini paylaştı. ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) eylül…

4 dakika ago

Ferman Toprak aslen nereli yaşı kaç? Ferman Toprak eşi kim, kiminle evli?

Fantazi müziğin  ve gece aleminin sevilen, eğlenceli isimlerinden birisi olan Ferman Toprak bugün magazin programı…

13 dakika ago

Küresel piyasalar güne nasıl başladı?

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin ardından yumuşak iniş yapılabileceğini yönelik beklentilerin artmasına karşın Orta Doğu'da…

27 dakika ago

Yamanyılmaz: 8 ayda 98 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, 2024…

30 dakika ago

Teknofest Adana saat kaçta açılıyor? 3 Ekim Teknofest Adana etkinlik takvimi

Adana'daki teknoloji tutkunlarının merakla beklediği TEKNOFEST başladı, kapılarını 2 Ekim'de açtı. Birçok vatandaş Teknofest Adana…

38 dakika ago

Gaziantep’te can pazarı! TIR işçi servisine çarptı! Çok sayıda yaralı var

Gaziantep'te kavşakta dönüş yapmak isterken kontrolden çıkan tır, işçi servisi ile otomobile çarparak durabildi. Feci…

48 dakika ago