Tüpraş temettü almak için yapmanız gereken tek şey bu! Elini çabuk tutan paraya para demeyecek!

Tüpraş temettü almak için geç kaldık diye üzülmeyin. Hala Tüpraş hissesi alabilir ve temettü için hak kazanabilirsiniz. Tüpraş temettü almak için tek yapmanız gereken şey bir yatırım hesabı açmak ve Tüpraş hissesi satın almak. Tüpraş’tan yapılan en son temettü açıklamasına göre 28 Eylül Perşembe akşamı borsa seans kapanışına kadar Tüpraş hissesi satın alan herkes Tüpraş temettü ödemesi alacak. Tüpraş temettü hisse başına 6,77 TL ödeyecek. Yani ne kadar hisseniz varsa her Tüpraş hisseniz için 6,77 TL temettü alacaksınız. Tüpraş temettü şansını yakalamak için Tüpraş hisse senedi almanız ve arkanıza yaslanmanız yeterli. 

Tüpraş temettü pay dağılımları 29 Eylül Cuma günü yapılacak. Tüpraş temettü hakkından yararlanmak isteyen pay sahiplerinin 28 Eylül Perşembe seans kapanışında ellerinde Tüpraş hisse senetlerinin bulunması gerekiyor. 

 

Tüpraş temettü ödemeleri 3 Ekim’de hesaplara yatacak

Tüpraş temettüyü bekleyenler yatırımcıların dün akşam Tüpraş’tan yapılan açıklama sonrası kafaları karıştı. 29 Eylül’de temettü bölünmesi yapılmasına karşın Tüpraş temettü ödemeleri 4 gün sonra yani 3 Ekim Salı günü hesaplara yatacak. Tüpraş temettü ödemelerinin hesaplara yatış tarihindeki gecikmenin nedeni ise araya giren hafta sonu. 

Temettü ödemeleri yasal düzenlemeye göre pay dağıtımı tarihinden 2 gün sonra hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Yatırımcıların T2 olarak bildikleri bu bekleme süresi her temettü ödemesi için geçerli bir takas süresi. Tüpraş temettü ödemesinde bu süresinin 4 güne çıkmasının nedeni ise araya giren hafta sonu tatili. Yasal mevzuata göre temettü dağıtımı sonrası payların hak sahiplerinin hesaplarına geçmesi için 2 iş günü takasta bekleme zorunluluğu var. 29 Eylül cuma günü pay dağılımının yapılacağı Tüpraş’ta cumartesi ve pazar hafta sonu tatili nedeniyle takas işlemleri uygulanamayacak. Tüpraş temettüde yasal takas bekleme süresi 29 Eylül cuma birinci gün, 2 Ekim pazartesi ikinci gün olarak sayılacak ve Tüpraş temettü ödemeleri hesaplara 3 Ekim salı günü yatırılacak. 

 

Tüpraş ne kadar temettü verecek?

Tüpraş 2023 yılının ikinci temettü ödemesinde yatırımcılarına hisse başı brüt 7,52 TL, net 6,77 TL nakit kâr payı ödeyecek. Tüpraş yatırımcıları sahip oldukları her hisse başına 6,77 TL nakit temettü ödemesi alacak.

Vecih YAMANYILMAZ

Recent Posts

Doğanın en güçlü enerji deposu: Arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Arılar, doğanın en çalışkan canlıları olarak bilinir. Ancak bu küçük canlıların sadece bal üretmediğini biliyor…

43 dakika ago

Çamaşır suyu lekesi ve kokusu nasıl giderilir? Bu yöntem çok işinize yarayacak!

Temizlik yaparken sıkça kullanılan çamaşır suyu, güçlü mikrop öldürücü etkisiyle evlerde vazgeçilmezdir. Ancak, kıyafetlere ya…

2 saat ago

Okyanus tabağı: Mehmet Yalçınkaya’nın imza lezzetinin fiyatı sosyal medyada gündem oldu!

Mehmet Yalçınkaya’nın MasterChef yarışmasındaki ünlü imza tabağı "Okyanus", sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Deniz mahsulleri…

2 saat ago

Gaziantep’te savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Gaziantep'te direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra savrularak ters dönen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

2 saat ago

2 Ekim 2024 Çarşamba reyting sonuçları: Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, MasterChef, Leyla ve Taş Kağıt Makas reyting sıralaması

2 Ekim reyting sonuçları açıklandı mı? Masterchef Türkiye, Kuruluş Osman, Sandık Kokusu, Leyla ve Taş…

3 saat ago

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı! Finish bulaşık makinesi tableti 529 TL’den 250 TL’ye düştü: Fırsatlarını kaçırmayın!

ŞOK 5-12 Ekim 2024 aktüel kataloğu ile cazip indirimler! Hafta sonu fırsatlarını keşfetmek için ŞOK…

3 saat ago